Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
"nismo znali za kaznu"

Englezi ljutiti na UEFA-u: U Rijeci se očekuje 500-tinjak engleskih navijača?

Iako se utakmica Hrvatske i Engleske igra iza zatvorenih vratiju, gosti neće biti bez podrške svojih navijača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Utakmicu Hrvatska – Engleska od 20:45 UŽIVO prenose Nova TV i GOL.hr, a specijalna emisija počinje već od 20:15

Utakmica Hrvatske i Engleske u Rijeci, u sklopu 2. kola Lige nacija, igrat će se iza zatvorenih vratiju zbog UEFA-ine suspenzije HNS-u. Englezi će po prvi put igrati utakmicu bez navijača, no to ne znači da neće imati podršku njih nekoliko u Rijeci. Naime, nekolicina njih je otputovala u Rijeku i nada se eventualnom ulasku na stadion.

Jutros je u britanskom Guardianu objavljena priča o tvz. gospodinu Garfordu, koji sa svojom ekipom dolazi u Rijeku.

"Rezervirao sam svoje putovanje za Hrvatsku i Španjolsku čim je u siječnju napravljen ždrijeb. Naravno, kada je ponuda dobra, nema povratka novaca za odustajanje od leta. Šest dana nakon ždrijeba UEFA je objavila da se utakmica Hrvatske i Engleske igra iza zatvorenih vratiju. Bio sam šokiran", ispričao je Garford.

Tko će slaviti u reprizi polufinala SP-a (petak, 20:45, Nova TV i GOL.hr)?

Ukupno glasova:

"Sjećam se incidenta sa svastikom, ali to je bilo 2015. godine. Svi smo mislili da je Hrvatska odradila kazne, no nismo se sjetili da su kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo pod okriljem FIFA-e i da se UEFA-ina kazna ne računa. Hladan znoj me oblio kada sam shvatio što to sve znači, ali ne bi se čudio da nas bude i više od stotinjak u Hrvatskoj. Možda čak i 500-tinjak", vjeruje engleski navijač.

Garford je u Zagreb stigao danas ujutro, nešto prije devet sati, i nakon toga se sa svojom ekipom zaputio prema Rijeci taksijem. Odmah nakon utakmice se vraćaju i već u subotu putuju za Barcelonu, pa Sevillu gdje njihovu reprezentaciju u ponedjeljak očekuje gostovanje kod Španjolske.

"Ne znam kako će hrvatske vlasti riješiti taj problem. Ali sjećam se da je utakmica Manchester Cityja i CSKA u Moskvi trebala biti odigrana iza zatvorenih vratiju, no na kraju su redari pustili engleske navijače na stadion. Ne znam da li ćemo moći, ali nadam se da hoćemo ući na stadion", rekao je engleski navijač pa zaključio.

"UEFA je sigurno znala u trenutku ždrijeba da Hrvatska mora igrati bez navijača utakmicu. Mogla je odmah to naznačiti kada je objavljivala datume utakmica, a ne objaviti tu vijest tjedan dana kasnije".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider