Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Hrvatska reprezentacija
Gerrard je oduševljen

EKSKLUZIVNO Reportaža iz Glasgowa: Hrvati masovno stižu u lipnju, a tamo su već dvojica

Reporter Dnevnika Nove TV Saša Lugonjić iz Glasgowa donosi priču o lijevom beku Vatrenih i njegovom suigraču u slavnom klubu.

Hrvatska nogometna reprezentacija na Euru će dvije utakmice u skupini igrati u Glasgowu, gradu koji je dom lijevog beka Vatrenih Borne Barišića. Ali, i bivšeg mladog reprezentativca Nikole Katića. Ovaj dvojac član je Rangersa, a u Glasgowu ih je posjetio Saša Lugonjić.

Koliki je Rangers klub vidjet ćete već kada se nađete u njegovu trening centru. Kamp vrijedan 14 milijuna funti mjesto je gdje svakodnevno trenira prva momčad, ali i brojne mlađe kategorije. Aktualnu priču kluba koji se diči sa 115 trofeja pišu i dvojica Hrvata.

"Ovo je zaista jako veliki klub. Samo onaj koji dođe tu i doživi to tek dobije taj skroz doživljaj, kao na primjer neki moji prijatelji kad su došli i moja obitelj. Tek onda vide koliki je ovo klub i to se osjeti na svakom koraku, ne samo u klubu, nego i van kluba", prepričao je Barišić.

Steven Gerrard oduševljen hrvatskim tandemom

Borna Barišić i Nikola Katić dio su ovog škotskog velikana od ljeta 2018., kao i Rangersov trener, veliki Steven Gerrard. Engleska nogometna ikona iznimno je zadovoljna napretkom hrvatskog dvojca.

Na press-konferenciji Gerrard se prvo dotaknuo Barišića, autora 11 asistencija ove sezone.

"Vrlo sam zadovoljan, mislim da je ove sezone puno konstantniji. Pokazao je svima zbog čega je prvi izbor na lijevom beku u hrvatskoj reprezentaciji. On je imao nekih problema i trebalo mu je vremena da se uzdigne iznad svega. Sad je uspio u tome i osvojio je i svlačionicu i navijače, ovo je trenutno fantastično mjesto za njega", kazao je Gerrard kojemu je Barišić uzvratio na lijepim riječima:

"Stvarno je užitak doći svaki dan na trening i gledati njega, od njega se puno jako može naučiti. Jer, njegov mentalitet taj koji je on imao i stekao u Liverpoolu i koji pokazuje i prenosi na nas tu sigurno da je velika stvar."

Steven Gerrard biranim riječima govori i o drugom Hrvatu na Ibroxu, 23-godišnjem stoperu Nikoli Katiću.

"Mislim da on ima golemi potencijal. Fantastičan je profesionalac, on je dijete koje je opčinjeno s učenjem i napretkom kako postati što bolji. Još uvijek je vrlo mlad za stopera i pred njim je još puno, puno godina za rasti i napredovati. Budući da stoperi ne dosegnu svoj vrhunac prije 25. ili 26. godine, smatram da je pred Nikolom vrlo uzbudljiva budućnost."

"Ako on vjeruje u mene tako, onda stvarno nemam riječi. Mislim da vjeruje, jer mi je ukazao dosta povjerenja stvarno. S obzirom da sam došao iz hrvatske lige, tu gdje se borimo za naslov odmah, gdje je stvarno veliki pritisak i sigurno da vjeruje u mene", oduševljeno će Katić.

Barišić: Naši navijači će se u Glasgowu sigurno dobro osjećati

Katić je do prije godinu i pol dana igrao u Slaven Belupu, a sutra ga čeka Old Firm derby na Celtic Parku.

"Bit će stvarno spektakl i s obzirom da je bodovna razlika skroz mala i da smo u prethodnim utakmicama protiv njih pokazali da smo bolja ekipa nego što je Rangers bio prije par godina da imamo više kvalitete i da se sigurno možemo nositi s njima", optimistično će Nikola pred Old Firm.

A, kako se nogometne zvijezde u Glasgowu nose s obožavanjem navijačkih masa uvjerili smo se iz prve ruke. Bilo je dovoljno s Bornom i Nikolom otići do grada.

"Stvarno nas gledaju kao zvijezde i odnose se tako. Kultura i njihov odnos prema nama i poštovanje jedno i u gradu kad si, kad si na večeri i to, bilo gdje da te susretnu zaista jedno poštovanje, jedan respekt veliki prema igračima, mi im to vraćamo koliko god možemo na terenu i jako to cijenimo", istaknuo je Barišić.

Glasgow će u lipnju biti odredište brojnih Hrvata. Jer, Vatreni će ovdje igrati drugu i treću utakmicu u skupini na Europskom prvenstvu.

"Ovdje će se sigurno dobro osjećati, jer su ljudi zaista ljubazni, pristojni, kulturni, sigurno da će nas velikodušno dočekati. Jako nas cijene kao reprezentaciju, tako da sigurno da će sve biti na vrhunskom nivou", uvjeren je Barišić.

Barišić je danas važan dio svjetskih viceprvaka, a Katić vjeruje da će jednog dana i on to postati.

Katić: Vjerujem da mogu jednog dana zaigrati za reprezentaciju

"Svi znamo koju kvalitetu ima Hrvatska, kakve igrače ima kroz povijest i sada. Drugo mjesto u Rusiji je pokazatelj svega, tako da put je dosta težak, ali vjerujem da imam kvalitetu, da mogu jednog dana da obučem dres reprezentacije", poželio je Katić.

Nema sumnje da bi se klupski suigrač i prijatelj tome posebno veselio.

"Veliki profesionalac, predan radnik, kako se ponaša na terenu i van terena takav je i u privatnom životu, tako da jednostavno sve pohvale o njemu", rekao je Barišić.

Katić je uzvratio:

"Nama je tako potrefilo se da igramo ja kao lijevi stoper, on kao lijevi bek, tu smo jedan do drugoga tako da nije moglo bolje stvarno. I on je super dečko i dosta smo slični što se tiče mentaliteta i svega i zajedno radimo i pomažemo jedan drugom, tako da nemam riječi stvarno."

A, ni Gerrard se ne žali. Naprotiv...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider