Hrvatska reprezentacija
SPORTOVI
Hrvatska reprezentacija
Ima ih puno

Deset dana do početka kvalifikacija za Euro: Svi Dalićevi problemi

Pred Vatrenima je novi kvalifikacijski ciklus, uoči kojeg izbornik muku muči s ozljedama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija započinje 21. ožujka kvalifikacije za Europsko prvenstvo 2020. godine utakmicom protiv Azerbajdžana, a tri dana kasnije Vatreni će u drugom kolu gostovati u Mađarskoj.

Uoči početka kvalifikacija izbornik Zlatko Dalić ima dosta problema. S nekima se suočio još ranije, ali neke loše vijesti stigle su proteklih dana.

Posljednja je vezana za Marcela Brozovića, koji je na utakmici Inter - SPAL osjetio zatezanje zadnje lože i u utorak ujutro će otići na magnetsku rezonancu kako bi se utvrdilo koliko je cijela stvar ozbiljna.

Ako Brozović i ne bude mogao nastupiti u prva dva kvalifikacijska dvoboja, to neće biti neki golemi hendikep jer je konkurencija za ono jedno mjesto pokraj neprikosnovenih Luke Modrića i Ivana Rakitića u sredini terena izuzetno velika. Mateo Kovačić, Milan Badelj, Mario Pašalić, Marko Rog, Filip Bradarić - Dalić će već smisliti nešto.

Što s Perišićem i Rebićem?

Mnogo su veće nevolje u nekim drugim linijama momčadi. Dva udarna krila naše reprezentacije - Ivan Perišić i Ante Rebić - nedavno su zamijenjena na utakmicama svojih klubova zbog ozljeda. Perišić je izašao u 58. minuti prošlotjednog dvoboja Europske lige između Eintracht Frankfurta i Intera, a u tom susretu Rebić nije ni zaigrao jer se nekoliko dana ranije ozlijedio na utakmici Bundeslige protiv Hoffenheima.

Zasad je situacija takva da Rebić i Perišić prolaze liječničke tretmane, ali su barem i dalje na popisu onih na koje Dalić računa za Azerbajdžan i Mađarsku.

Ako netko od njih dvojice ne bude mogao igrati, Dalić će s pretpoziva aktivirati napadača Dinama Brunu Petkovića, koji igra u odličnoj formi.

"Nisam htio zvučati bahato. Nitko sretniji od mene da zaigram za reprezentaciju, to je jedan od snova iz djetinjstva", izjavio je nedavno Petković u Dnevniku Nove TV.

Na popisu više nije nesretni Marko Pjaca, koji je doživio drugu tešku ozljedu i kojeg na dispoziciji neće biti niti za Wales u lipnju te je pitanje kad će se i u kakvoj formi vratiti u reprezentaciju.

Što se tiče defenzivnog dijela momčadi, stanje je daleko od idealnog.

Kalinić se preselio na klupu Aston Ville

Prvi vratar hrvatske reprezentacije Lovre Kalinić ovog je siječnja ostvario transfer karijere prešavši iz Genta u Aston Villu gdje je u početku bio standardan među vratnicama, ali je nakon 15 primljenih golova u osam utakmica preselio na klupu i od tamo je odgledao tri posljednja dvoboja kluba iz Birminghama, uključujući i žestoki nedjeljni gradski derbi.

Dejan Lovren je suspendiran zbog provokacije na račun Sergija Ramosa i propustit će prvu kvalifikacijsku utakmicu, dok bi za Mađarsku trebao biti spreman.

Prije sastavljanja popisa, najkritičinije je za Dalića bilo na bekovskim pozicijama. Na popisu nema niti jednog igrača kojemu je desni bek prirodna pozicija, iako je Tin Jedvaj dokazao da to može kvalitetno odigrati. Alternativa za Jedvaja ne postoji, osim ako Dalić ne posegne za Karlom Bartolecom iz danskog Nordsjaellanda, koji je zasad u statusu igrača na pretpozivu, kao i već spomenuti Petković te vratar Hajduka Josip Posavec i stoper Red Bull Salzburga Marin Pongračić.

Na lijevom beku Dalić ne može računati na Ivana Strinića zbog problema sa srcem te na teže ozlijeđenog Josipa Pivarića, koji je u procesu rehabilitacije, ali koliko-toliko dobra vijest može biti to što su Borna Barišić u Rangersima i Marin Leovac u Dinamu počeli hvatati nekakav kontinuitet nastupa.

Da je situacija dobra - nije. Ali Hrvatska je finalist Svjetskog prvenstva, a suparnici joj na startu kvalifikacija neće biti Francuska i Španjolska.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
VOX POPULI o jednoj od najkontroverznijih sudačkih odluka u povijesti Vatrenih... ⚽✅✌

📸: Damir Krajač/CROPIX
Uoči utakmice Hrvatske i Poljske, naš
@susjedbobo i @stipeantonijevic nastavljaju sa svojim kreativnim predstavljanjem zemalja protiv kojih igraju Vatreni. ⚽

Tako ćete moći naučiti nešto o povijesnim ličnostima koje je dala Poljska, saznati zašto su Poljacima Speedway i Strongman draži od nogometa, te vidjeti kojoj životinji mogu zahvaliti za omiljeno nacionalno piće. 🇵🇱
Hrvatska reprezentacija bila je na pragu prolaska u četvrtfinale u Ligi nacija u Varšavi, no Poljaci su uspjeli stići prednost Vatrenih i nadoknaditi dva gola razlike.

Naši nogometaši nisu iskoristili ovu priliku, ali i dalje imaju sve u svojim rukama za najmanje drugo mjesto u grupi 1, koje vodi u četvrtfinale. 💪🔥🇭🇷

Više na portalu @golhr.

📸: AFP
"Nema mjesta nezadovoljstvu i panici." 💪🔥

📸: Damir Krajac/CROPIX