Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stigao na mala vrata

Srušio Benficu, igra nogomet života i uživa u Dinamu: "San je reprezentacija i Liga prvaka"

Gost Dnevnika Nove TV bio je Bruno Petković, Dinamov junak protiv Benfice na Maksimiru.

Bruno Petković i Stipe Sladoljev (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Bruno Petković u posljednje vrijeme igra odlično. U Češkoj se protiv Viktorije Plzen istaknuo sjajnom asistencijom za Danija Olma, zatim je zapečatio sudbinu Čeha na Maksimiru, a kao šlag na tortu stigao je pogodak za pobjedu Dinama protiv Benfice. Hladnokrvno je realizirao penal i donio lijepu prednost Modrima uoči uzvratne utakmice osmine finala Europske lige.

I Dinamova i vaša priča djeluje kao bajka. Idemo najprije na ovu momčadsku bajku. Jeste li očekivali nešto ovakvo prije početka sezone?

"Pa, iako sam došao kasnije, svi ti igrači koji su bili ključni prošle sezone, mislim da sam kroz početni period adaptacije vidio kvalitetu suigrača. Neću reći da sam stavljao velika očekivanja, ali momčad je stvarno jedna homogena grupa svih elemenata i sve ovo što pokazujemo nije slučajno. Nadam se da ćemo nastaviti to pokazivati i dalje."

"Poklopilo mi se puno različitih faktora"

Vaša bajka glasi tako da ste kao mlad igrač otišli u inozemstvo, zabijali u drugoj i trećoj ligi. Nikad niste postigli pogodak u prvoligaškoj konkurenciji, a onda ste ove sezone eksplodirali. U čemu je tajna?

"Da bih vam sigurno znao reći u čemu je lijek, ne znam. Sigurno se poklopilo jako puno različitih faktora, blizina moje obitelji, drugi mentalni pristup i nogometu i životu. Sigurno da sam iz tih negativnih iskustava izvukao jako puno i sve što sam tamo naučio sam primijenio ovdje."

Što se tiče pretpoziva za reprezentaciju, rekli ste da niste igrali za izbornika već za sebe i suigrače. Ipak, sigurno vam se vrti po glavi najava izbornika Zlatka Dalića da će vas zvati ukoliko odigrate dobro protiv Benfice?

"Nisam htio zvučati bahati. Nitko sretniji od mene da zaigram za reprezentaciju, to je jedan od snova iz djetinjstva. Negdje u glavi duboko sam imao, da, ali primarno mi je bilo da odigram jednu partiju za momčad koja nam je bila izrazito bitno i vjerujem da imamo jako dobar rezultat za uzvrat.

"Reprezentacija? Ako ne uskoro, onda u daljnjoj budućnosti"

Neke analize govore da tog prvog napadača u reprezentaciji mogu igrati Kramarić i Rebić, ali baš igrač vašeg profila bi nam dobro došao. Vidite li tu nešto?

"Razmišljati o taktičkim zamislima je izbornikov posao, ja sam tu da radim i prikažem se u što boljem svjetlu, da pokažem svima talent i kvalitete koje posjedujem. Ako ne u bližoj, onda u daljnjoj budućnosti."

Čeka vas uzvrat na Luzu, veliki stadion, deseci tisuća bučnih domaćih navijača. Veliki hendikep će biti što nema ni prvog ni drugog zadnjeg veznog igrača, Ademija i Šunjića.

"Pa gledajte, dosad ove sezone nije bilo problema s tim. Imamo jako, jako širok roster, jako dobre igrače i vidite i sami kako se nadopunjujemo. Trener nas jako dobro rotira, dio igrača igra samo HNL, dio u Europi. Koga god nema, nadoknadimo ga s jednim kvalitetnim igračem i ne gubimo ništa."

Imate 24 godine. Koje su vam krajnje ambicije?

"Rijetko kad naši snovi se spoje s realnošću. Sigurno da svi maštamo najveće stadione, najveća natjecanja i najveće trofeje. Od malih nogu, kao što sam rekao ranije, reprezentacija, Liga prvaka... To je nešto što me motivira kad svaki dan izađem na teren, da probam dati što više."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider