Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Krenula je nokaut faza

Bale i Velšani idu kući: Danska ih razbila i postala prvi četvrtfinalist Europskog prvenstva!

Prva utakmica osmine finala na Euru 2020. odigrana je u Amsterdamu. Dalje idu Danci...

U prvoj utakmici osmine finala Europskog prvenstva Danska je s 4:0 pobijedila Wales i plasirala se u četvrtfinale u kojem će igrati protiv boljeg iz ogleda Nizozemska - Češka.

Nakon što su se u uvodnoj fazi utakmice dobro držali te na trenutke bili i opasniji, Velšani su u konačnici totalno deklasirani. Danci su ih pomeli s terena i potpuno zasluženo izborili mjesto među osam najboljih. Četvrtfinalnu utakmicu Danska će protiv Nizozemske ili Češke igrati u Bakuu, glavnom gradu Azerbajdžana.

Strijelac prva dva pogotka na ovoj utakmici bio je Kasper Dolberg u 27. i 48. minuti, da bi Joakim Maehle u 88. i Martin Braithwaite u šestoj minuti nadoknade postavili konačni rezultat.

Junak danske pobjede u Amsterdamu bio je igrač koji je u tri utakmice u skupini dobio tek pola sata. No, izbornik Kasper Hjulmand je umjesto ozlijeđenog Yussufa Poulsena u igru od prve minute odlučio ubaciti upravo Dolberga koji mmu se odužio s dva gola.

Raspad velškog sistema u nastavku

U 27. minuti Dolberg je doveo dansku u vodstvo preciznim udarcem sa 18 metara nakon odlične akcije u kojoj je Maehle okomitom loptom proigrao Damsgaarda, a ovaj je proslijedio loptu za Dolberga.

Početkom drugog poluvremena Dolberg je iskoristio katastrofalnu reakciju velškog stopera Williamsa koji mu je praktički servirao loptu za udarac s osam metara, a iskusni napadač je taj poklon iskoristio i bez problema svladao Warda. Prethodno je Braithwaite prošao po desnom krilu te ubacio prizemnu loptu u kazneni prostor Walesa, no ravno na nogu Williamsu koji se zatim prometnuo u idealnog asistenta za Dolberga.

Maehle je poentirao u 88. minuti nakon što ga je Jensen odlično proigrao na desnom krilu, a velška obrana zaboravila na njega, da bi Braithwaite, kad su već svi čekali konačni zvižduk pogodio za konačih 4:0.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider