Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oduševio gestom

Dominatna predstava Belgije na startu Eura: Sve su riješili u prvom poluvremenu, Lukaku prvo ime susreta

Romelu Lukaku zabio je dva pogotka u visokoj pobjedi Belgije.

Brončani s posljednjeg svjetskog nogometnog prvenstva, Belgijanci otvorili su Europsko prvenstvo 2020 uvjerljivom 3:0 (2:0) pobjedom protiv Rusije u St Peterburgu.

Belgija je rutinski stigla do pobjede protiv "Zbornaje", a golove su zabili Romelu Lukaku (10, 88) i Thomas Meunier (34).

Belgijanci su u vrlo dominantnom stilu, i bez svog najboljeg igrača ozlijeđenoga de Bruynea, u Sankt Peterburgu pobijedili Rusiju s 3:0 i potvrdili da s pravom konkuriraju kao jedni od najvećih favorita za naslov.

S dva pogotka nezaustavljivog Lukakua i jednim Meuniera Belgija je s lakoćom došla do pobjede, a domaćinu Rusiji nisu dopustili niti jednu šansu na utakmici.

Lukaku prvo ime susreta

Romelu Lukaku doveo je Belgiju u vodstvo u 10. minuti, a napadač Intera je iskoristio dodavanje Mertensa i propuštanje lopte ruskog braniča Semenova, te lako zabio.

Lukaku je prilikom proslave gola uputio riječi podrške svom suigraču iz Intera Christianu Eriksenu.

U 20. i 22. minuti Vertonghen i Thorgen Hazard propuštaju šanse, da bi u 34. minuti Hazard pokrenuo akciju u kojoj lopta, uz puno sreće, i kratkog odbijanja vratara Šunjina dolazi do Meuniera, a belgijski branič pogađa iz blizine bliži kut.

Dosadno drugo poluvrijeme 

"Crveni vragovi" su u drugom dijelu "zatvorili" utakmicu, a Rusija je jalovo napadala bez imalo opasnosti za vratara Curtoisa, tako de je drugo poluvrijeme proteklo u vrlo sporom ritmu bez udarca na gol.

Tako je bilo sve do 88. minute kada je Meunier proigrao Lukakua, koji se nezaustavljivo prema ruskim vratima i zabio preciznim udarcem za 3:0

U prvom susretu ove skupine Finska je šokirala Dansku s 1:0.

U 2. kolu u ovoj skupini 16. lipnja sastaju se Finska i Rusija (St Petersburg), a dan kasnije u Kopenhagenu će igrati Danska i Belgija.

Posljednje kolo u skupini donosi oglede Rusije i Danske (Kopenhagen), te Belgije i Finske (St Peterburg), a oba susreta su 21. lipnja.

BELGIJA - RUSIJA 3-0

Strijelci: 1:0 Lukaku (10), 2:0 Meunier (34), 3:0 Lukaku (88)

Pred 27.000 gledatelja na stadionu Gazprom Arena sudio je Lahoz iz Španjolske.

BELGIJA: Courtois - Alderweireld, Vertonghen (Vermaelen 76), Boyata - Castagne (Meunier 27), Dendoncker, Tielemans, T. Hazard - Mertens (E. Hazard 72), Lukaku, Ferreira-Carrasco (Praet 77)

RUSIJA: Šunjin - Mario Fernandes, Džikija, Semenov - Žirkov (Karavajev 43), Zobnin (Maksim 63), Ozdojev, Barinov (Divejev 46) - Kuzjajev (Čerišev 30, Al. Mirančuk 63), Golovin, Džjuba

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider