Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hoće li nastaviti?

Modrić nas je zabrinuo odgovorom o oproštaju, Vatrene ubrzo čekaju teška iskušenja

Hrvatska reprezentacija nastavlja s utakmicama već 1. rujna.

Hrvatske više nama na Europskom prvenstvu gdje smo kao i prije pet godina zapeli u osmini finala. Tada je u produžecima bio bolji Portugal, a sada je od Hrvatske bila bolja Španjolska.

Hrvatska je pokazala dva lica na ovom Euru. Protiv Engleza i u prvih 45 minuta protiv Češke igra nije bila na razini Vatrenih. No drugih 45 minuta protiv Čeha te pobjeda protiv Škotske pokazali su kako ova momčad itekako može igrati dobar i učinkovit nogomet.

Utakmica protiv Španjolske pokazala je isto. S jedne strane neshvatljive početničke pogreške, a s druge sjajne predstave igrača s klupe koji nam pokazuju kako u reprezentaciji itekako ima igrača na koje se može računati.

Luka nastavlja s 36 godina

Ono što na je malo zabrinulo je odgovor kapetana Luke Modrića na pitanje o mogućem oproštaju. Luka je odigrao kapetanski ovaj Euro, njegov pogodak Škotima vrtjet će se na špicama ovog prvenstva, a hvalospjevi o borbi za reprezentativni dres s uskoro 36 godina na leđima stižu iz cijelog nogometnog svijeta.

''Vidjet ćemo. Trebam se dobro odmoriti i razmisliti o svemu. Nije sad vrije za te priče'', rekao je Modrić za HRT na pitanje tome hoće li nastaviti predvoditi Vatrene u nastavku kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Što god Luka odluči, treba poštovati njegovu odluku jer za reprezentaciju je već dao i srce i dušu. U nastavku kvalifikacija imat će 36 godina, a na SP u Kataru čak 37. Ako nastavi igrati za Vatrene, Dalić će se nastupe trebati jako dozirati.

Već za dva mjeseca tri važne utakmice u samo tjedan dana

Nadamo se kako izbornik Zlatko Dalić nakon ove četiri utakmice ima jasniju sliku tko može iznijeti kvalifikacije. Nije se trebala ta slika oštriti baš na Euru, ali nadamo se kako su neke stvari sad ipak jasnije.

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2022. na rasporedu su već za dva mjeseca kada se prijenosi Vatrenih vraćaju na Novu TV i gol.hr.

Već 1. rujna nas očekuje najteže gostovanje u kvalifikacijama, u Moskvi protiv Rusije. Samo tri dana kasnije Hrvatsku čeka novo gostovanje protiv još jednog sudionika Eura, Slovačke, a onda u trećoj utakmici u samo tjedan, 7. rujna u Split siže Slovenija.

Bit će to tjedan koji će vjerojatno prelomiti cijele kvalifikacije iako se nakon toga igraju još četiri utakmice, po dvije u listopadu i rujnu.

Hrvatska i Rusija na vrhu su skupine H sa šest bodova iz prve tri utakmice, a samo prvoplasirani putuju izravno na SP u Kataru, dok drugoplasirani idu u dodatne kvalifikacije.

Rujan, kvalifkacije za SP:

1.9. Rusija - Hrvatska (Moskva)

4.9. Slovačka - Hrvatska (Bratislava)

7.9. Hrvatska - Slovenija (Split)

 

Jeste li zadovoljni nastupom Hrvatske na Euru?

Ukupno glasova:

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider