Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Pamtit ću Pjongčang..."

Zrnčić Dim ostavio otvorenu mogućnost za nastup na petim olimpijskim igrama

Natko je bio zadovoljan što je odvezao jednu solidnu utrku u Pjongčangu.

Natko Zrnčić Dim (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatski skijaš Natko Zrnčić Dim, koji je u petak zauzeo 29. poziciju u superveleslalomu na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu, kazao je da je zadovoljan što je Igre završio jednom solidnom utrkom.

"Gornji i srednji dio staze sam dosta dobro odvozio, a u donjem dijelu sam napravio grešku koja me je koštala boljeg plasmana. Ipak, nakon propuštanja spusta zbog bolnih leđa, zadovoljan sam što sam Igre uspio završiti jednom solidnom utrkom", izjavio je Natko Zrnčić Dim, koji je za pobjednikom Austrijancem Matthiasom Mayerom imao 2.61 sekunde zaostatka.

Za Natka Zrnčića Dima ovo su bile četvrte olimpijske igre, a po čemu će ih pamtiti:

"Po rezultatima ne toliko, ali Pjongčang ću pamtiti po vjetru zbog kojeg su odgađane utrke u alpskom skijanju, ali i u drugim sportovima, dobrom hotelu i hrani. Bilo je iznenađujuće hladno, ali ne mogu reći da je to nešto na što nisam naviknut. U utrkama Svjetskog kupa u Kanadi i Americi zna biti i -30 stupnjeva, a ovdje je bilo -15, što nije tako strašno."

"Nadao sam se boljim rezultatima, ulasku među deset u kombinaciji. No, u kombinacijskom spustu nisam ušao među 30, što je bio preduvjet za dobar nastup u slalomu, pa sam na kraju završio na 19. mjestu. Volio bih da mi ovo nisu posljednje ZOI, no vidjet ćemo gdje ću biti za četiri godine", kazao je Zrnčić Dim.

Što se tiče bolova u leđima, Zrnčić Dim je rekao da je trenutno stanje puno bolje, ali da još uvijek daleko od savršenog.

Komšić: Nikad neću preboljeti 31. mjesto iz veleslaloma

Zadovoljna je nakon svog nastupa u petak bila i hrvatska skijašica Andrea Komšić koja je bila 31. u slalomu sa zaostatkom od 7.63 sekunde za novom olimpijskom pobjednicom, Šveđankom Fridom Hansdotter.

"Što se tiče slaloma više sam zadovoljna drugom vožnjom, negoli prvom. U prvoj vožnji malo sam se tražila prvih 20 zavoja, nije tu bilo grešaka, ali je bilo sporo.

Komšić je u utrci veleslaloma bila 31. i 84 stotinke su ju dijelile od ulaska među 30 najboljih.

"U obje discipline, slalomu i veleslalomu, bila sam na rubu ulaska među 30 najboljih. U veleslalomu me nakon prve vožnje jedno mjesto dijelilo od toga. Iako je to dobar rezultat, to nikada neću preboljeti. Mislim da sam u obje discipline skijala prilično dobro. Bilo je nekih manjih grešaka koje su me izbacile iz balansa, ali mogu reći da sam zadovoljna. U odnosu na moj prvi nastup na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju, vidi se napredak, posebice se u slalomu. Pokazala sam da nisam toliko daleko od onih koje čine TOP-30, iako sam se preselila u SAD i uglavnom skijam samo utrke u sveučilišnoj konkurenciji", zaključila je Andrea.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider