Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Veliki problemi

Organizatori na mukama, radnici pokrenuli štrajk uoči otvaranja OI: "22 milijuna eura, a nama ništa"

Dan prije ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu, nastupio je novi skandal u organizaciji.

Štrajk zaposlenika (Foto: Ud Cgt Paris)

Uoči otvaranja Olimpijskih igara, osoblje hotela s pet zvjezdica u kojem borave članovi Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) stupilo je u štrajk.

MOO je već zabrinut zbog igara zbog problema vezanih uz čistoću i sigurnost rijeke Seine, što prijeti održavanju triatlona i plivačkih maratona, kao i stalne opasnosti od terorističkog napada u Parizu.

Također, dodatne brige izazvala je situacija oko Charlotte Dujardin, britanske nade za medalju, koja se povukla iz igara nakon što je objavljen video u kojem bičuje konja.

Opći štrajk u hotelu Olimpijskog odbora

Danas je situacija eskalirala tamo gdje će organizatore zasigurno zaboljeti, u hotelu u kojem odsjedaju.

Video objavljen od strane francuske sindikalne grupe Ud Cgt Paris na platformi X pokazuje kako osoblje luksuznog hotela u kojem je smješten MOO odbija raditi na dan prije službenog otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

Na snimci se vidi 11 zaposlenika, uključujući menadžere, tehničare i kuhare, kako stoje u hodniku Hotela du Collectionneur tijekom doručka.

Prevedeno s francuskog na engleski, na transparentima stoji: "Dotaknuli ste naše ugovore."

Drugi natpis kaže: "Nema 13. mjeseca, nema Olimpijskih igara."

Treći piše: "Vratite nam naše socijalne povlastice."

Završni natpis glasi: "Luksuzni hotel, niske plaće."

"Jedva čekamo da svijet upozna naš način štrajka..."

Ud Cgt Paris potom je objasnio razloge za štrajk u objavi na društvenim mrežama. Naveli su: "Jedva čekamo da radnici svijeta upoznaju naš francuski način štrajka.

"Radnici luksuznog hotela u kojem boravi Međunarodni olimpijski odbor u Parizu danas su stupili u štrajk za povećanje plaća."

"Vlasnik Hotela du Collectionneur isplatio je dividende od 9,5 milijuna eura dioničarima 2024. godine. I nije povećao plaće već sedam godina."

"MOO plaća 22 milijuna eura za boravak u hotelu tijekom Olimpijskih igara u Parizu. 22 milijuna, a ništa radnicima, sve vlasnicima."

"Pregovori o plaćama započeli su u lipnju s našim sindikatom CGT. Nažalost, vlasnik ne želi slušati radnike i dijeliti dobit hotela."

"Zato su danas, nakon petog pregovaračkog sastanka koji se održao jučer, kuhari, konobari, tehničari itd. odlučili stupiti u štrajk."

"Imaju potpuno pravo na to, Hotel du Collectionneur mora prestati blokirati pregovore. "Mi smo samo skromni francuski radnici i sindikalisti, pokušavamo razgovarati s našim kolegama radnicima i sindikalistima diljem svijeta."

Zvonimir Boban i Aljoša Asanović (Foto: AFP) Nevjerojatna pobjeda legendarnog Vatrenog: Dobit će milijunsku odštetu, a bili mu dužni siću divider

Ivan Rakitić "Da samo stoji, Rakitić je pojačanje za Hajduk! Ako dva Ivana budu zdrava, Dinamu neće biti lako" divider

Federico Coppitelli Osijek počinje europski put: Novi trener i nekoliko novih igrača u premijeri napadaju Estonce divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Srce ovog Hajduka 🤍

📸Duje Klarić/CROPIX
Novi spektakularan pogodak postigao je Bruno Durdov! 😳

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dvNgKk
2. minuta, prvijenac Ivana Rakitića u SuperSport HNL-u 👏

UŽIVO ----> https://bit.ly/4dvNgKk
Kraj utakmice, pobjeda Dinama u Varaždinu!

Opširnije na ----> https://bit.ly/4dRbq2d