Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakav pogodak

Nevjerojatna pobjeda legendarnog Vatrenog: Dobit će milijunsku odštetu, a bili mu dužni siću

Sportski arbitražni sud za sport (CAS) donio je konačnu odluku u predmetu Aljoše Asanovića protiv Zambijskog nogometnog saveza....

Zvonimir Boban i Aljoša Asanović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Bivši hrvatski reprezentativac Aljoša Asanović dobio je veliki pravnu bitku. Naime, Sportski arbitražni sud za sport (CAS) donio je konačnu odluku u predmetu bivšeg Vatrenog protiv Zambijskog nogometnog saveza.

CAS je u cijelosti odbio žalbu Zambijskog nogometnog saveza te je potvrdio odluku FIFA-e. Ukratko, naloženo je Zambijcima da ispate Asanoviću preko milijun američkih dolara, pišu Sportske novosti.

Ivan Rakitić "Da samo stoji, Rakitić je pojačanje za Hajduk! Ako dva Ivana budu zdrava, Dinamu neće biti lako" divider

U kolovozu 2023. FIFA je donijela odluku u korist "Vatrenog lakta" za isplatom milijunskog iznosa. Velika pogreška Zambijaca jer je Asanović raskinuo ugovor s njihovim Saveza zbog sukoba oko mizernih 15 tisuća dolara.

Nakon FIFA-ine odluke Zambijci su podnijeli žalbu CAS-u tvrdeći da raskid Aasnovićeva ugovora nije bio valjan te da stoga nema osnove za isplatom visoke odštete. Međutim, CAS je potvrdio sve odluke FIFA-e i Zambijci će morati zagrabiti duboko u džep, a sve su mogli vrlo jeftini riješiti da su pokazali malo razboritosti.

Asanovića je u ovom slučaju zastupao poznati splitski odvjetnik Davor Radić, specijalistu za sportsko pravo i člana Nogometnog suda FIFA-e.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Drugi ispit za Vatrene na Opus Areni u prijenosu na našem portalu i u programu @novatv_! ⚽✌
Bez obzira na poraz, ponosni smo na ovu novu Hrvatsku! ✅✌🇭🇷

📸: PIXSELL
POLUVRIJEME! ⚽

Hrvatska je ostavila dobar dojam prema naprijed, ali ne izgleda uvjerljivo u obrani. Idemo po još koji gol u drugom poluvremenu! ✅

📸: Cropix
GOOOOOOOL! ⚽

Hrvatska je smanjila na 2-1 nakon udarca Sose kojeg je u vlastitu mrežu spremio Dalot. ⚽✌

📸: PIXSELL