Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nije dobro

Katastrofa u Parizu mjesec dana prije početka Olimpijskih igara: Evo kako izgleda rijeka Seine

Olimpijske igre u Parizu počinju 26. srpnja.

Katastrofa u Parizu (Foto: Afp)

Rijeka Seine je, mjesec dana prije otvaranja Olimpijskih igara, još uvijek previše zagađena i iznad standarda potrebnih za održavanje olimpijskih natjecanja, prema izvještajima o analizi koje je u petak objavila pariška gradska vijećnica.

"Kvaliteta vode ostaje loša zbog nepovoljnog hidrološkog konteksta: kiša, veliki protok, malo sunca, temperature ispod sezonskih standarda i zagađenje iz uzvodnog toka", rekli su iz pariške gradske vijećnice.

"Očekujemo da će se stvari poboljšati ovaj tjedan s obzirom na vrijeme", komentirano je iz prefekture regije Ile-de-France. Regionalni prefekt Marc Guillaume upozorio je da rijeka neće biti za kupanje početkom srpnja zbog toka rijeke.

Golema koncentracija fekalnih bakterija

Koncentracija dviju fekalnih bakterija na kojima se temelje propisi za dopuštenje kupanja pokazala je naglo rastuće vrijednosti u usporedbi s prva dva tjedna lipnja, s vrlo visokim vrijednostima između 18. i 20. lipnja.

Protok rijeke, koji je posljednjih mjesec dana znatno porastao, bio je i do šest puta veći od uobičajenog, u nedjelju 23. lipnja iznosio je 666 kubnih metara, dok je inače u tom razdoblju 100 do 150 kubnih metara. Upravo zbog prevelikog protoka odgođena je proba svečanog otvaranja zakazana za ponedjeljak.

Ovi loši rezultati, zbog vremenskih prilika, pojačali su sumnje u uspjeh održavanja olimpijskih natjecanja u rijeci (triatlon i plivanje na otvorenim vodama), ali i održavanje svečanosti otvaranja Igara koja također ovisi o pravilnom toku rijeke.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider