Tenis
SPORTOVI
Tenis
Propustila tri meč-lopte

Nesretna Ana Konjuh se ozlijedila i ostala bez senzacije!

Talentirana Dubrovčanka hrabro je parirala trećoj tenisačici svijeta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odličan meč odigrala je Ana Konjuh u drugom kolu Wimbledona. Izgubila je od treće tenisačice svijeta Agnieszke Radwanske sa 2:6, 6:4, 7:9, ali uz dosta nesreće u završnici odlučujućeg seta.

Naime, pri rezultatu 7:7, u 15. gemu je Ana potrčala na mrežu stići jednu skraćenu loptu koju je uputila Poljakinja i nezgodno izvrnula skočni zglob. Odmah je počela plakati, bol je bila prevelika i u tom je trenutku shvatila da od mega iznenađenja neće biti ništa.

Nekoliko minuta trajao je prekid, liječnica joj je pokušala pomoći bandažiranjem zgloba, ali nije išlo... Radwanska je dobila taj servis-gem, a potom i napravila break za pobjedu i prolaz u treće kolo, izboren na puno teži način nego što je mogla i zamisliti.

Inače, Konjuh je na samom početku meča došla do breaka, ali je odgovor Radwanske bio furiozan - do kraja seta je izgubila svega jedan gem.

U drugom setu Radwanska je imala vodstvo 2:1 i velikih 0:40 na servis Konjuh koja uspijeva to izvući i potpuno okrenuti set na svoju stranu.

Break do kojeg je Konjuh došla u uvodu trećeg seta držala je sve do situacije kad je morala servirati za meč i ulazak u treće kolo Wimbledona. Prethodno je, pri rezultatu 5:3, propustila jednu meč-loptu na servis Radwanske, a potom i još dvije kad je sama servirala za pobjedu. Poljakinja je poravnala, potom Konjuh radi break, ali nažalost i još jednom gubi servis. Zadržale su obje svoj servis do već opisanog 15. gema...

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider