Tenis
SPORTOVI
Tenis
Filip Veger

Sve je spremno za Indoors: Šesti Hrvat ušao u glavni turnir

Filip Veger, 18-godišnji hrvatski tenisač i 836. igrač na ATP ljestvici, jedini je domaći predstavnik koji je bio uspješan u posljednjem trećem kvalifikacijskom kolu, na ATP turniru u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U hrvatskom derbiju Veger je pobijedio Antu Pavića sa 6:1, 3:6, 6:4, te je time osigurao ulazak u glavni turnir i prvi profesionalni meč. Kao i Pavić, tako su u posljednjem 3. kolu kvalifikacija izgubili Franko Škugor i Dino Marcan.

U oba slučaja su ukleti bili njemački tenisači, pa je tako Philipp Petzschner pobijedio Škugora sa 6:3, 6:3, dok je Michael Berrer, nekadašnji finalist ovog turnira, svladao Marcana sa 7:5, 6:3. Marcan je unatoč zaostatku 4:1 u prvom setu okrenuo rezultat i kod 5:4 servirao za prvi set, ali je tada Nijemac nanizao tri gema.

Podsjetimo da će u glavnom turniru, uz Vegera, od hrvatskih tenisača još nastupiti Marin Čilić, Ivan Dodig, Ivo Karlović, Nikola Mektić i Mate Pavić.

 

ATP Zagreb, 3. kolo kvalifikacija:

Berrer (1) - Marcan 7:5, 6:3

Petzschner (2) - Škugor 6:3, 6:3

Veger - A. Pavić 6:1, 3:6, 6:4
 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider