Tenis
SPORTOVI
Tenis
bez dlake na jeziku

Serena se žestoko obrušila na Đokovića koji se javno ispričao

Serena Williams razočarana je izjavom Novaka Đokovića koji se ispričao putem Facebooka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novak Đoković je nakon osvajanja Indian Wallesa poručio je da bi tenisači trebali zarađivati više od tenisačica, a uslijedile su brojne reakcije. Bez dlake na jeziku bila je Serena Williams.

''Ovo je razočaravajuće. Da imam kćer i sina i da oboje igraju tenis, ne bi mi palo napamet reći da sin zaslužuje više jer je muško. Igram tenis od druge godine i bilo bi mi šokantno reći kćeri da zaslužuje manje od sina. Novak ima pravo na svoje mišljenje, ali zanima me bi li kćeri rekao da zaslužuje manje samo zato jer je žensko'', kazala je najbolja tenisačica svijeta.

Rasprava se povela nakon što je direktor Indian Wellsu Raymond Moore rekao da se tenisačice "svake večeri trebaju kleknuti i zahvaliti Bogu što su se Roger Federer i Rafael Nadal rodili jer su popularizirali ovaj sport".

U međuvremenu je Moore podnio ostavku, a Đoković je nakon te izjave rekao kako "nije politički korektna", a onda se osvrnuo na jednake nagradne fondove u muškoj i ženskoj konkurenciji na turnirima.

''Brojke pokazuju da više gledatelja prati muške teniske mečeve. Mislim da je to jedan od razloga zbog kojih bismo trebali biti više nagrađeni. Postoje podaci o tome tko privlači više pozornosti, gledatelja, tko prodajte više karata i takve stvari... Na osnovu toga sredstva bi trebala biti pravedno raspoređena.''

Ipak, kad su se pojavile kritike, Đoković se ispravio. Morao je, ionako nema naklonost navijača kad igra na najvećim turnirima.

''Zajedno se moramo boriti za bolje uvjete. Moj stav je da sve tenisačice i tenisači trebaju biti ravnopravno nagrađeni za svoj trud. Tenis mi je da mogućnost da pomognem drugima, ispričava se onima koji su me razumjeli na drugačiji način'', napisao je na svom Facebook profilu Đoković.
 

 
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider