Tenis
SPORTOVI
Tenis
slaže se s goranom

Đoković: Tenisači bi trebali više zarađivati od tenisačica

Novak Đoković nakon osvajanja Indian Wallesa poručio je da bi tenisači trebali zarađivati više od tenisačica.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rasprava se povela nakon što je direktor Indian Wellsu Raymond Moore rekao da se tenisačice "svake večeru trebaju kleknuti i zahvaliti Bogu što su se Roger Federer i Rafa Nadal rodili jer su popularizirali ovaj sport".

Novak Đoković je nakon osvajanja Indian Wellsa rekao da to "nije politički korektna" izjava, a onda se osvrnuo na jednake nagradne fondove u muškoj i ženskoj konkurenciji na turnirima.

''Brojke pokazuju da više gledatelja prati muške teniske mečeve. Mislim da je to jedan od razloga zbog kojih bismo trebali biti više nagrađeni'', rekao je Novak Đoković i dodao:

''Postoje podaci o tome tko privlači više pozornosti, gledatelja, tko prodajte više karata i takve stvari... Na osnovu toga sredstva bi trebala biti pravedno raspoređena.''

Đoković kaže da se divi ženama koje se bave sportom.

''Žene zaslužuju poštovanje za ono što rade, a jednaki nagradni fondovi su tema već sedam, osam godina. Dio sam toga procesa i razumijem koliko je snage i energije WTA uložio kako bi se to ostvarilo. Borili su se za ono to i u tome ih podržavam. No, mislim da bi se i ATP trebao više boriti.''

I Goran Ivanišević je prije nekoliko godina poručio da podjela novca u tenisu nije pravedna.

''Pogledajte koliko vremena provode na terenu, igraju manje setova. A dobivaju jednak novac iz nagradnog turnira. Tenisačice ne bi trebale biti jednako plaćene. Mečevi tenisača znatno su atraktivniji i tenisači bi trebali biti bolje plaćeni kada gledate i taj aspekt'', rekao je tada Ivanišević.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider