Tenis
SPORTOVI
Tenis
Mladi Hrvati uspješni u Parizu

Mladi Hrvat došao do velikog uspjeha na Roland Garrosu

Hrvatski 23-godišnji tenisač Marin Draganja i njegov partner, Rumunj Florin Mergea, plasirali su se u polufinale Roland Garrosa u konkurenciji parova…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Draganja i Mergea u četvrtfinalu su pobijedili treće nositelje i rođene Beograđane, Kanađanina Daniela Nestora i Srbina Nenada Zimonjića 6-7(2), 6-3, 7-6(5). Nestor i Zimonjić vodili su 4-1 i 5-3 u tie-breaku odlučujućeg seta, ali su Draganja i njegov partner osvojili zadnja četiri poena u meču i plasirali se u polufinale!

Uspjeh je tim veći ako znamo da su Nestor i Zimonjić, svjetske legende u igri parova, uoči Roland Garrosa osvojili dva Masters 1000 turnira na zemljanoj podlozi, u Madridu i Rimu, te su u Parizu bili u najužem krugu favorita za titulu.

Mogli su Draganja i Mergea i lakše do pobjede, jer su u trećem setu imali vodstvo 4-2, ali nisu uspjeli zadržati break prednosti.

Marin Draganja je 2009. godine osvojio juniorski Roland Garros u konkurenciji parova zajedno s Dinom Marcanom. Pet godina kasnije je na istom turniru stigao do najvećeg seniorskog uspjeha u karijeri.

U polufinalu će Hrvat i Rumunj igrati protiv boljih iz ogleda između prvih nositelja, američkih blizanaca Boba i Mikea Bryana, odnosno 12. nositelja, Španjolaca Marcela Granollersa i Marca Lopeza.

Hrvatska 17-godišnja tenisačica Jana Fett, koja je ove godine igrala u finalu juniorskog Australian Opena, nije uspjela proći 2. kolo u Parizu. Bolja od nje bila je Čehinja Marketa Vondroušova 6-3, 6-2 nakon jednog sata i 10 minuta igre. (TS)

 

Roland Garros, parovi, četvrtfinale (m):

Draganja / Mergea – Nestor / Zimonjić (3) 6-7(2), 6-3, 7-6(5)

Juniorke, 2. kolo:

Vondroušova – Fett 6-3, 6-2 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider