Tenis
SPORTOVI
Tenis
Radwanska i Lisicki

Poznat prvi polufinalni par ovogodišnjeg Wimbledona

Jedan polufinalni par tenisačica u Wimbledonu je poznat. Za finale će igrati Njemica Sabine Lisicki i Poljakinja Agnieszka Radwanska, koja je prošle godine igrala finale i izgubila ga protiv Serene Williams.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Radwanska je pobijedila Kineskinju Na Li 7:6(5), 4:6, 6:2 u meču koji je prekidan u dva navrata zbog kiše. Drugi put je i središnji teren zatvoren krovom, u trenutku kada je Radwanska početkom trećeg seta imala break prednosti.

Po povratku je Poljakinja vrlo brzo došla do 5:1 i tada je krenula najveća borba. Na Li je dobila svoj gem za 5:2, a tada je prvo propuštala break-prilike za 5:3. No, istovremeno je spašavala i meč-lopte, spasila ih je čak sedam, ali osmu nije uspjela i poljska se tenisačica plasirala u polufinale.

Na Li je propustila veliku priliku u prvom setu, kada nije uspjela materijalizirati niti jednu od četiri set-lopte. Nakon svega je došla do 5:4 u tie-breaku i dva servisa, ali je izgubila tri poena zaredom. U drugoj dionici je bolje startala Radwanska koja je imala break prednosti, ali je Kineskinja sve nadoknadila, izjednačila na 1:1 u setovima, ali je i ostala bez prave igre u trećem setu.

Radwanska će igrati sa Sabine Lisicki, koja je sa 6:3, 6:3 protiv Estonke Kaije Kanepi izborila polufinale. Za samo jedan sat i pet minuta Lisicki je slomila Kanepi koja nije imala pravu šansu u meču.

Danas, u utorak, trebaju se odigrati i preostala dva četvrtfinalna ogleda tenisačica: Bartoli - Stephens i Kvitova - Flipkens.


Wimbledon, četvrtfinale:

A. Radwanska (4) - Na Li (6) 7-6(5), 4-6, 6-2

Lisicki (23) - Kanepi 6-3, 6-3

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider