Tenis
SPORTOVI
Tenis
Svi prisutni glasali za

Potres uoči velikog spektakla: Smijenjen predsjednik Hrvatskog teniskog saveza!

Proteklih šest godina bio je na čelu Hrvatskog teniskog saveza.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči početka četvrtfinala Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana u Hrvatskom teniskom savezu (HTS) dogodio se potres. Na izvanrednoj skupštini HTS-a u Varaždinu smijenjen je dosadašnji predsjednik Franjo Luković (68).

Premda je Luković otkazao sjednicu Skupštine koja se trebala održati u četvrtak u Varaždinu, dio skupštinara održao je izvanrednu sjednicu i na njoj jednoglasno razriješio dužnosti predsjednika u ostavci. Za vršitelja dužnosti predsjednika izabran je, također jednoglasno, dosadašnji potpredsjednik Petar Mirić.

Podsjetimo, kako je Luković prije mjesec dana podnio neopozivu ostavku koja je trebala stupiti na snagu danas, ali se predomislio i obavijestio da se skupština odgađa do daljnjega. Luković je na službenim stranicama HTS-a prije dva dana objavio kako će današnja sjednica biti nelegalna i zbog toga ju je odlučio otkazati.

Luković je u priopćenju naveo kako planira formirati radnu grupu kako bi izradio Statut, a potom bi krajem svibnja sazvao novu skupštinu na kojoj bi se usvojio statut. Prema njegovom planu tijekom ljeta bi sazvao još jednu skupštinu na kojoj bi se izabrao novi predsjednik ili predsjednica.

Za Lukovićevu su smjenu glasali svi prisutni skupštinari, njih 29 (od 47), a skupštinari koji su smijenili Lukovića medijima će se obratiti tek u ponedjeljak jer ne žele remetiti atmosferu uoči Davis Cupa.

Franjo Luković je vodio Hrvatski teniski saveza od 2012. godine, a na toj funkciji zamijenio je Radimira Čačića.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider