Tenis
SPORTOVI
Tenis
Otvaraju Čilić i Popko

Održan ždrijeb četvrtfinala Davis Cupa između Hrvatske i Kazahstana: ''Po našoj volji''

Četvrtfinalni dvoboj Davis Cupa između tenisača Hrvatske i Kazahstana otvorit će u petak najbolji hrvatski igrač Marin Čilić te Dmitrij Popko, odlučio je u četvrtak ždrijeb u Varaždinu.

Borna Ćorić, Marin Čilić i Željko Krajan

Treći tenisač svijeta Čilić tako će prvi na teren varaždinske Arene u petak u 14 sati, a nakon tog dvoboja slijedi okršaj Borne Ćorića i najboljeg kazahstanskog tenisača Mihaila Kukuškina.

"Ćiliću je bilo svejedno igra li prvi ili drugi, ali je Borna priželjkivao da zbog odmora, jer je zadnji stigao iz Amerike, igra drugi meč i tu nam je ždrijeb išao malo na ruku'', komentirao je ždrijeb četvrtfinala Davis Cupa Hrvatska – Kazahstan u Varaždinu hrvatski izbornik Željko Krajan.

"Nisam gledao Dmtrija (Popka) uživo, ali jesam snimke. Talentiran je igrač i ima budućnost. Meni je ovo važan meč, bit ću ozbiljan u pristupu, odigrati najbolje što mogu. Znamo koliko za obje reprezentacije znači meč, i bit će zanimljivo'', rekao je Čilić i dodao da respektira kazahstanski tim.

''Bili su vrlo dobri u zadnjih pet-šest godina, nisu lak protivnik. Njihova strast za igranjem za svoju zemlju je vrlo velika i to su pokazali protiv nekih velikih reprezentacija. Bit ćemo maksimalno ozbiljni u ovom meču'', najavio je Čilić.

Ćorić, drugi hrvatski reket, dvaput je gubio od svog prvog protivnika Kukuškina.

''Stalno me podsjećaju da sam od njega dvaput izgubio na zemlji. On igra drukčiji tenis i trebalo mi je malo da se priviknem. Bilo je to prije dvije-tri godine. Ja sam sad drukčiji igrač, kao i on, ali sada igram dosta dobar tenis i pun sam samopouzdanja'', rekao je Ćorić u očekivanju prvih mečeva varaždinskog dvoboja.

U subotu, s početkom u 15 sati, igra se dvoboj parova. Hrvatski izbornik Željko Krajan prijavio je Ivana Dodiga i Nikolu Mektića, a njima će se suprostaviti kazahstanska kombinacija Timur Habibulin – Aleksandr Nedovjesov.

U nedjelju program započinje u 14 sati s mečom Čilić – Kukuškin, a nakon njih će na teren Ćorić i Popko.

U slučaju pobjede Hrvatska bi reprezentacija u rujanskom polufinalu Davis Cupa, ponovo na svom terenu, igrala protiv pobjednika dvoboja SAD-a i Belgije.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider