Tenis
SPORTOVI
Tenis
Stao i u obranu Troickog

Oštra reakcija Đokovića: Tko će odgovarati što je Čilić izgubio pet mjeseci života?

Novak Đoković nakon pobjede protiv Rogera Federerea u prvom kolu Mastersa u Londonu nije pričao toliko o meču koliko o antidopinškoj agenciji zbog koje je pod suspenzijom njegov sunarodnjak Viktor Trocki, a i koja je krivo optužila Marina Čilića.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Viktor mi je dobar prijatelj, znam ga od osme godine. Pratim sve što se zbivalo oko njega u posljednjih pet mjeseci. Smatram kako bi ljudi koji rade te testove trebali upozoriti igrače na posljedice odbijanja dopinškog testa, što su u Viktorov slučaju nisu napravili. Ne govorim kako u svemu tome nema njegove krivice, ali njemu je bilo loše, nije htio ništa sakriti'', rekao je Đoković o Troickom kojem je Sud za sportsku arbitražu u utorak smanjio prvotnu kaznu ITF-a s 18 na 12 mjeseci.

>> Čilićeva drama: Podršku su mi pružili Nadal, Federer, Murray...

Đoković je priznao kako mu sada neće biti svejedno kada će morati na sljedeću dopinšku kontrolu.

''Bit ću nervozan kad ću morati na testiranje. Čuo sam da je Murray tražio da nezavisan laboratorij paralelno obrađuje isti uzorak koji on bude davao. Ja im više ne vjerujem'', rekao je Đoković koji se prošli tjedan u Parizu susreo i s Marinom Čilićem.

''Pričali smo prošli tjedan. Na kraju nisu pronašli zabranjenu supstancu. I što se dogodilo? Tko će snositi odgovornost? Tko je kriv što je dečko izgubio četiri, pet mjeseci svog života, karijere, novca, ATP bodova? To je njegov život, njegov posao, tko će odgovarati? Tko zna koga sutra čeka ovakva sudbina'', poručio je Đoković. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider