Tenis
SPORTOVI
Tenis
'baby Đoker'

I Roger Federer 'skinuo kapu' Borni Ćoriću: Uspoređuju ga s Đokovićem

Dustin Brown, Nick Kyrgios, Martin Kližan, Feliciano Lopez i od petka Borna Ćorić... To su igrači koji su pobijedili Rafaela Nadala nakon što je ovaj u lipnju uzeo svoj devet Roland Garros karijere...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ćorić (17) je sa 6-2, 7-6(4) slavio protiv Španjolca u četvrtfinalu Basela, a nakon tog je susreta Nadal otkrio da završava aktualnu sezonu.

"Vrijeme je da se oprostim s ovom sezonom. Vratit ću se u 2015. godini", rekao je Nadal nakon poraza od Ćorića.

Borna Ćorić postao najmlađi član Topa 100!

Senzacionalni Ćorić: Pogledajte u čemu je bolji od Federera, Đokovića i Murraya

Teniski analitičar Steve Tignor otkrio je da Nadal ne bi ni nastupio na turniru u Baselu da godinu dana ranije nije potpisao ugovor s organizatorom da jednostavno mora nastupiti ove sezone. No istovremeno piše da to ne umanjuje Ćorićevu pobjedu karijere.

"Koliko će boljih igrača od Nadala u karijeri dobiti? Igrao je bez primjetnog straha protiv Nadala i bio je emocionalni agresor svo vrijeme. To je inače karta na koju u svakom svom susretu igra Nadal", napisao je u svom tekstu Tignor, te na kraju hvalospjevno zaključio:

"Neki su ga prozvali 'baby Djoker' (mali Đoković). Danas sam uvidio puno sličnosti osim kratke šiljaste kose. Ćorić je, poput Đokovića, strašno inteligentan igrač. Protiv Nadala je igrao pravi udarac u pravo vrijeme. Igrao je visoke lopte kada nije bio u dobroj poziciji, a brzinu poena je mijenjao od udarca do udarca. Nikada nije samo prebacivao loptu preko mreže, a kao i svaki tinejdžer ima engerije na bacanje. Kada je Đokoviću bilo 19 godina napisao sam: "Dobar je u pobjeđivanju". Isto mišljenje nakon ove pobjede imam o Ćoriću".

Pobjedu Borne Ćorića protiv Nadala komentirao je i najuspješniji tenisač svih vremena – Roger Federer.

"Poraz Rafe protiv Ćorića nitko nije očekivao. Bio sam iznenađen. Ne bi trebao biti poražen od igrača kojeg nikada nisam vidio kako igra. To nije bio Rafa kojeg poznajem. No ne želim oduzeti Ćoriću apsolutno ništa iz te velike pobjede. Odigrao je sjajno! Ali tako slabog Rafu nikada nisam vidio", rekao je Federer.

Nakon polufinala ATP turnira u Baselu Ćorić je skočio na 93. mjesto ATP ljestvice, što mu je, naravno, renking karijere. Samo je Nadal od velike četvorke (Roger Federer, Andy Murray i Novak Đoković) bio mlađi od Ćorića kada je ušao u Top 100.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider