Tenis
SPORTOVI
Tenis
Samo nebo mu je granica

Senzacionalni Ćorić: Pogledajte u čemu je bolji od Federera, Đokovića i Murraya

Briljantni put Borne Ćorića na ATP turniru u Baselu zaustavljen je u polufinalu. U neizvjesnom meču, Bornu je u tri seta pobijedio Belgijanac David Gofan.

No, teniski svijet i dalje priča o velikoj pobjedi hrvatskog tinejdžera nad Rafom Nadalom. 17-godišnji Zagrepčanin u četvrtfinalu je srušio osvajača 14 Grand Slam naslova i osigurao ulazak u društvo 100 najboljih tenisača svijeta.

Još od ranih dana Rafael Nadal bio je teniski uzor Borne Ćorića. Kada je Borna kao osmogodišnji klinac maštao o velikoj karijeri, Nadal je već imao osvojeni grand slam i status svjetske sportske zvijezde. Desetak godina kasnije najveći dragulj svjetskog tenisa srušio je velikog Španjolca i potvrdio čudesan potencijal.

"Za mene je ovo nevjerojatno. Toliko sam sretan, jer nisam očekivao da ću uopće doći do četvrtfinala i igrati protiv Rafe. Kad sam vidio da ću igrati protiv njega, samo sam želio odigrati dobar meč i uživati u tom trenutku. Tako da sam jako iznenađen. Ovo je nevjerojatan osjećaj", rekao je Ćorić.

A, prije manje od godinu dana Ćorić je s Nadalom trenirao na Mallorci i vrijedno upijao savjete deveterostrukog osvajača Roland Garrosa. Očito je da vrlo brzo i temeljito uči.

A, koliki je pothvat sinoć napravio Borna Ćorić najbolje će posvjedočiti usporedba s najvećima.

18 dana prije 18. rođendana stigao je do prve pobjede nad tenisačem iz top 3. Od četvorke koja godinama vlada svjetskim tenisom jedini kojem je to ranije uspjelo upravo je Nadal. Murrayu je trebalo devet mjeseci više, Federeru 21, a Đokoviću 22 mjeseca. Naš najbolji tenisač Marin Čilić čekao je tri godine duže od Borne.

Ulaskom u polufinale, Borna je stigao i među 100 najboljih tenisača svijeta. Ponovno brže od svih, osim Nadala. Federera i Đokovića ostavio je za 2 mjeseca, Murraya za pet. Mario Ančić i Marin Čilić također su vrlo mladi ušli u to društvo, ali Borna je bio osjetno brži.

Jasno, dug je put do približavanja ovom društvu u onim najvažnijim teniskim parametrima, ali Borna Ćorić definitivno je potvrdio da je na pravom putu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider