Tenis
SPORTOVI
Tenis
Tko će uzeti US Open?

Federer ispeglao Wawrinku: Slijedi veliki obračun s Đokovićem

U finalu turnira tenisača na posljednjem ovogodišnjem Grand slamu, US Openu u New Yorku igrat će prva dva igrača svijeta, Srbin Novak Đoković i Švicarac Roger Federer.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je Novak Đoković razbio Marina Čilića, pobjedu u tri seta upisao je i Roger Federer protiv svog sunarodnjaka Stanislasa Wawrinke. Bilo je 6:4, 6:3, 6:1.

Peterostruki pobjednik US Opena Federer je trebao samo sat i 32 minute za 17. pobjedu u 20. međusobnom dvoboju s Wawrinkom. Federer je pet puta oduzimao servis Wawrinki, dok nije izgubio niti jedan svoj servis-gem, a u među je ukupno izgubio tek 20 poena na svom početnom udarcu.

Federer i Đoković dosad su međusobno igrali 41 put i omjer pobjeda je 21:20 u korist Švicarca. Na US Openu sretali su se pet puta, svake godine od 2007. do 2011. Prva tri dvoboja (finale 2007., polufinala 2008. i 2009.) dobio je Federer, a posljednja dva (polufinala 2010. i 2011.) Đoković.

Sa 17 osvojenih Grand slam turnira Federer je najuspješniji tenisač u povijesti, ali posljednji trofej osvojio je u Wimbledonu 2012., dok na US Openu čeka na naslov od 2008. kada je osvojio petu uzastopnu titulu.

Đoković je dosada osvojio devet Grand slam naslova, od kojih jednoga u New Yorku 2011., a ove je godine na sva četiri najveća turnira stizao do finala. Osvojio je Australian Open i Wimbledon, gdje je u finalu svladao Federera, te je izgubio finale Roland Garrosa.

Posljednja dva dvoboja na Grand slam turnirima Đoković i Federer igrali su u Wimbledonu, u finalima prošle i ove godine, a oba je dobio Đoković.

Federerova zadnja pobjeda protiv Đokovića u susretu na tri dobijena seta dogodila se također u Wimbledonu, u polufinalu 2012.

Finale turnira tenisača na programu je u nedjelju od 18:00.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider