Tenis
SPORTOVI
Tenis
Hrvatska senzacija

Donna 'otpilila' Britance: 'Mi Hrvati borimo se za svoju zemlju'

Hrvatska 16-godišnja tenisačica Donna Vekić ostvarila je prvu pobjedu u karijeri na seniorskom Grand Slamu.

Pobijedila je mlada Osječanka Čehinju Andreju Hlavackovu sa 6-1, 6-2. Odmah je dobila pažnju medija u Melbourneu jer je razbila djevojku 45 mjesta bolju od nje (Donna je 111.) koja je prošle godine igrala osminu finala US Opena.

>> Velika pobjeda hrvatske senzacije: A sada na bivšu br. 1!

>> Dobar početak: Čilić bolji od australskog Hrvata, Dodig od Kineza

Najviše je zanimanja izazvala kod novinara iz Engleske jer trenira u Londonu s  trenerom Davidom Felgateom, a engleski priča s tamošnjim naglaskom.

Jeste li ikad pomišljali da igrate za Veliku Britaniju?

''Ne, sretna sam što igram za Hrvatsku. Mi Hrvati imamo veliko hrvatsko srce i na terenu se borimo za našu zemlju'', poručila je Donna spremno.

Brzo 'hlađenje' za Britance prebacilo je lopticu na razbijanje Hlavackove.

''Bilo je čudesno. Na početku sam bila malo nervozna, ali sam počela igrati svoj tenis i prošlo je zbilja dobro. Nisam doduše očekivala da će biti tako lako. Ona je odlična tenisačica.''

Sada ju u 2. kolu očekuje nikada do kraja priznata broj 1 – Caroline Wozniacki.

''Samo želim izaći na teren i vidjeti koliko mogu protiv jedne takve tenisačice. Vidjet ću mogu li joj kako 'nauditi' pa što bude.''

David Felgate trenirao je Tima Henmana veći dio karijere. S Donnom je počeo raditi kada je imala samo 11 godina. Najviše kod Osječanke cijeni što ne priznaje druga mjesta.

''Imam vjere u nju jer voli veliku pozornicu. Uživa igrati, puno trenira i želi slušati. Njezin rast u posljednjih godinu i pol je nevjerojatan. Jedno je pobjeda, a drugo izvedba. Njen prvi meč na Gradn Slamu bio je nevjerojatan'', poručio je Felgate za Reuters.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider