Tenis
SPORTOVI
Tenis
1. kolo Melbournea

Dobar početak: Čilić bolji od australskog Hrvata, Dodig od Kineza

Dvojica hrvatskih tenisača, Marin Čilić i Ivan Dodig, su gotovo istovremeno okončali svoje prve mečeve na ovogodišnjem Australian Openu, prvom Grand Slam turniru godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Što je važnije, obojica su svoje mečeve kraju priveli uz pobjedu, pa je tako Čilić sa 6-4, 7-5, 6-2 bio bolji od Marinka Matosevica, australskog predstavnika hrvatskih korijena, dok je Dodig nešto teže, sa 7-5, 4-6, 6-3, 6-3 bio bolji od Kineza Di Wua.

Čilić je i na posljednjem Grand Slamu, US Openu, pobijedio Matosevica, a učinio je isto i ovaj put makar put do uspjeha nije bio lagan. No, u njuorškom je ogledu Čilić slavio tek u pet setova, dok je ovaj put 12. nositelj turnira pobijedio u tri.

Iako je završilo 3-0 u setovima, vjerojatno bi bilo pravednije da je Matosevic uzeo barem jedan set, jer je imao čak 11 break-prilika, jednu više od Čilića u meču. No, niti jednu od tih jedanaest šansi Matosevic nije iskoristio. Nakon što je propustio takvu priliku na startu trećeg seta Matosevic se potpuno raspao i u posljednjoj dionici više nije bio Čiliću prava prijetnja.

Novi zadatak za Čilića je meč protiv pobjednika ogleda Garcia-Lopez - Ram.

Dodig je također odigrao neizvjestan meč protiv 186. tenisača na svijetu, Kineza Di Wua. Pobijedio je Dodig 7-5, 4-6, 6-3, 6-3, iako je svakako mogao završiti taj meč. Ipak, poslije dva uvodna seta, uslijedila je ipak nešto izraženija dominacija Dodiga koja je na kraju okrunjena slavljem.

Vrlo često su serveri u tom meču upadali u probleme - Dodig je iskoristio osam od čak 20 break-prilika, a Wu pet od dvanaest. U takvoj igri se ipak bolje snašao hrvatski tenisač kojem je nova prepreka daleko teža - igrat će protiv pobjednika meča Tommy Haas - Jaarko Nieminen.(TS)

Australian Open, 1. kolo tenisača:

Čilić (12) - Matosevic 6-4, 7-5, 6-2
Dodig - Wu 7-5, 4-6, 6-3, 6-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider