Tenis
SPORTOVI
Tenis
Debi na Grand Slamu

Velika pobjeda hrvatske senzacije: A sada na bivšu br. 1!

Donna Vekić, 16-godišnja hrvatska tenisačica, ostvarila je veliku pobjedu na premijeri na Grand Slam turnirima. U 1. kolu Australian Opena Vekić je razbila Čehinju Andreju Hlavačkovu sa 6-1, 6-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nikakve neizvjesnosti nije bilo u meču koji je trajao jedan sat i 12 minuta. Vekić, inače 111. tenisačica na svijetu, lakoćom je slomila i tremu prvog nastupa na velikom turniru i nervozu i suparnicu, koja je, uzgred rečeno, prošle godine na US Openu igrala u osmini finala i koja je u ovom trenutku na 66. mjestu WTA ljestvice.

Vekić je u meču izgubila samo tri gema što dovoljno govori o dominaciji. Osvojila je Vekić i čak 80 posto poena nakon prvog servisa (20 od 25), dok je izgubila servis samo jednom. S druge strane, čak je pet puta, od osam prilika, Vekić lomila suparnicu na njen servis i tako posve zasluženo osigurala prolaz dalje.

Iduća suparnica Donne Vekić je ne tako davno prva svjetska tenisačica, Dankinja Caroline Wozniacki, koja je u tri seta bila bolja od Njemice Sabine Lisicki (2-6, 6-3, 6-3).

Mirjana Lučić-Baroni, nažalost, nije bila te sreće, te nije uvjetovala da Hrvatska protiv Češke drugog dana Australian Opena ostvari 2-0. Lucija Šafarova, 17. nositeljica turnira, je u neizvjesnom ogledu slavila 7-6(4), 6-4. U sto minuta velike borbe Šafarova je ipak bolje reagirala u ključnim momentima oba seta. Meč je prilično usmjerio tie-break prvog seta kojeg je dobila Šafarova, a ujedno je dobila i drugi odigrani meč u karijeri protiv 30-godišnje Hrvatice. (TS) 

Australian Open, 1. kolo tenisačica:

Vekić - Hlavačkova 6-1, 6-2

Šafarova (17) - Lučić-Baroni 7-6(4), 6-4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider