Tenis
SPORTOVI
Tenis
Eh, šteta...

Del Potro dobio Karlovića i izjednačio finale Davis Cupa!

U drugi dan finala Davis Cup Hrvatska i Argentina ulaze poravnate.

U drugom meču Davis Cup finala između Hrvatske i Argentine Juan Martin Del Potro je pobijedio Ivu Karlovića sa 6:4, 6:7(6), 6:3, 7:5 i tako izjednačio rezultat jer je prethodno Marin Čilić bio bolji od Federica Delbonisa.

Karlović, s 37 godina najstariji igrač koji je u zadnjih 96 godina nastupio u finalu Davis Cupa (drugi najstariji u povijesti finala ovog natjecanja) ipak nije uspio iznenaditi favoriziranog Del Potra u meču koji je trajao 3 sata i 20 minuta igre. Nije uspio doći do niti jedne break lopte, ispalio je 35 aseva, ali imao i 12 dvostrukih pogrešaka dok je Argentinac meč okončao s 15 aseva i bez ijedne dvostruke.

Jedini set kojeg je završio bez izgubljenog servis gema Karlović je riješio u svoju korist, a u svakom od ostala tri je Del Potro napravio po jedan break.

Kola su krenula nizbrdo već na samom startu meča kada je Argentinac iskoristio ne odveć koncentrirani ulazak Diva sa Šalate i oduzeo mu servis te tu prednost rutinski sačuvao i osvojio prvi set.

Sjajan povratak u tie-breaku drugog seta

Drugi set je otišao u tie-break u kojem je Del Potro poveo s 6:4 i imao dvije set lopte, ali se Karlović čudesno vratio dobivši četiri poena zaredom za poravnanje u setovima. Treći set je odlučen u osmom gemu, kada je Argentinac napravio break za 5:3, kojeg je svojim servisom pretvorio u vodstvo u 2:1 u setovima. U četvrtom setu nije bilo breaka sve do 5:5 kada je Del Potro sjajnim reternom došao do prednosti od 6:5, a potom i svojim servisom do pobjede.

Bio je ovo šesti međusobni dvoboj Karlovića i Del Potra te peta pobjeda Argentinca.

U subotu je na programu meč parova u kojem bi za Hrvatsku trebali nastupiti Marin Čilić i Ivan Dodig, a za Argentinu Leonardo Mayer i Guido Pella.

HRVATSKA - ARGENTINA 1:1

Marin Čilić - Federico Delbonis 6:3, 7:5, 3:6, 1:6, 6:2

Ivo Karlović - Juan Martin del Potro 4:6, 7:6 (6), 3:6, 5:7

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider