Tenis
SPORTOVI
Tenis
Slijede Kavčić i Struff

Challengeri u Helsinkiju i Yokohami: Prošli i Ćorić i Pavić

Borna Ćorić, drugi junior svijeta i 396. igrač na ATP ljestvici, uspješno je započeo nastup na ATP Challengeru koji se igra u Yokohami na tvrdoj podlozi, uz 50.000 dolara nagradnog fonda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za nastup u glavnom ždrijebu je 17-godišnji hrvatski tenisač, pobjednik ovogodišnjeg juniorskog US Opena, dobio pozivnicu organizatora, a u 1. kolu je pobijedio sedam godina starijeg Belgijanca Germaina Gigounona, 240. na svjetskoj rang-ljestvici, 6:2, 6:2 za samo 63 minute igre. Ćorić je iskoristio 6 od 13 break-lopti u meču, a njegov suparnik obje koje je izborio.

U 2. kolu će Zagrepčanin igrati protiv 2. nositelja i 102. tenisača svijeta, Slovenca Blaža Kavčića.

Na ATP Challengeru u Helsinkiju, na tvrdoj podlozi s nagradnim fondom od 42,500 eura, 24-godišnji Ante Pavić, 314. u svjetskom poretku, prošao je kvalifikacije, a u 1. kolu glavnog ždrijeba svladao je Mađara Martona Fucsovicsa, 236. na ATP ljestvici, 6:3, 6:4 za jedan sat i 14 minuta igre. Pavić je realizirao dvije od pet šansi za break, te spasio svih 5 mađarskog tenisača.

Za četvrtfinale će Pavić igrati protiv 105. tenisača svijeta, Nijemca Jan-Lennarda Struffa.

ATP Challenger Yokohama, 1. kolo:

Ćorić – Gigounon 6:2, 6:2

ATP Challenger Helsinki, 1. kolo:

Pavić – Fucsovics 6:3, 6:4

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider