Tenis
SPORTOVI
Tenis
nije morao igrati, ali...

Argentinska adventska bajka u Zagrebu: Krajan prerano otpisao Ćorića

Pobjedom 3:0 u setovima protiv Ive Karlovića Federico Delbonis donio je Argentincima pobjednički bod u finalu Davis Cupa protiv Hrvatske...

Bio je ovo Davis Cup vikend za pamćenje. Meč Hrvatske i Argentine ući će u povijest i još će se puno pričati o njemu. Nažalost mi ga nećemo pamtiti po dobrome.

U nedjelju oko 16 sati činilo se da je naslov Davis Cupa naš. Marin Čilić imao je 2:0 u setovima protiv Juan Martina Del Potra, a onda se nešto dogodilo. Što, teško je reći. Argentinac je izgledao kao da se jedva kreće po terenu, kao da je ostao bez snage. No kako je meč odmicao on je bio brži, jači i bolji.

Povijesna pobjeda i povijesni poraz

Malo po malo Del Potro je preokretao meč u svoju i argentinsku korist. Treći i četvrti set, u kojem je Čilić bio na dva poena od breaka kod 4:4, dobio je oduzimanjem servisa u situaciji kada je Čilić servirao za ostanak u setu, a u petom ga je breaknuo kod 4:3 i mirno odservirao za pobjedu.

Taj trenutak kada je Del Potro bacio reket od sreće šokirao je sve navijače hrvatske reprezentacije, a čini se i Ivu Karlovića koji jednostavno nije bio spreman podnijeti taj pritisak odigravanja petog meča. Nema mu se što prigovoriti. Htio je i želio najbolje reprezentaciji te je zaista šteta da se na ovaj način po drugi put oprašta od Davis Cup ekipe.

Nakon 20 pobjeda u mečevima u kojima su u posljednji dan ušli s vodstvom 2-1, hrvatski su tenisači prvi put poraženi, prvi su put izgubili oba nedjeljna dvoboja. Argentina je pak dosanjala svoj san i domogla se prvog Davis Cup naslova u povijesti i to nakon što je većina već prestala vjerovati kada je Čilić bio na dva sitna, ali očito prevelika gema do pobjede u trećem i četvrtom setu!

Krajan pogriješio još u četvrtak

Kažu lako je biti general nakon bitke, ali u najavi Davis Cup finala, točnije nakon što je objavljeno da je izbornik Željko Krajan zbog nespremnosti izbacio Bornu Ćorića iz ekipe i u nju uvrstio Franka Škugora, napisali smo da je to bila pogreška. Bili smo najavljivali da bi se mogao igrati peti odlučujući meč u ovom ogledu i da bi za tu situaciju bilo idealno da imamo Karlovića i Ćorića u kakvom god stanju da bio. Čisto da si Argentinci razbijaju glavu misleći koga bi mi mogli poslati na teren. Ovako su sve znali i Delbonis se mogao idealno pripremiti za Dr. Ivu. Uostalom, dva od tri meča koja je dobio protiv Argentinca Karlović je slavio u tri tie-breaka. Iako možda ništa ne bi bilo drugačije, Krajan je prerano otpisao Ćorića koji je ove sezone dobio peti meč i protiv Belgije i protiv SAD-a...

No treba skinuti i kapu Delbonisu koji je odigrao možda i najbolji meč života. U karijeri je slavio protiv Rogera Federera, Stana Wawrinke pa i ove godine protiv novog broja 1 Andyja Murrayja, no ovo je bila savršena predstava Argentinaca i vjerojatno njegova najvrijednija pobjeda.

Navijači oduševili na Čiliću, a onda podbacili

Treba pohvaliti navijače koji su ovu nedjelju bili senzacionalni! Zagrebačka Arena je grmjeli! Navijači su gorjeli od želje da pomognu Čiliću da donesu Davis Cup trofej Hrvatskoj, ali nažalost sudbina je bila vrlo, vrlo okrutna. Nakon što je prvi reket Hrvatske izgubio, nastala je neuobičajena situacija. Ivo Karlović izlazi na teren i kreće u borbu za Davis Cup, a dobar dio Arene je prazan!

Mišljenje dobrog dijela ljudi je taj da se podijelilo previše sponzorskih ulaznica, pogotovo za donji dio tribina na kojem je bilo više osoba koje su jednostavno samo htjele biti viđene na najvećem sportskom događaju godine, nisu došle navijati i bilo im je svejedno u kojem će trenutku otići s meča.

Spomenimo i za kraj da je Argentina do naslova pobjednika Davis Cupa došla nakon što nijednom u ovoj sezoni nije bila domaćin! Slavila je u gostima kod Poljske, Italije, Velike Britanije i nažalost sada u Zagrebu. Kapa dolje Argentinci, zaslužili ste prvi naslov nakon četiri neuspješna pokušaja!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider