Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dan koji će zauvijek pamtiti

Scolari nema opravdanja: Pogledajte što je rekao o 'masakru' Brazila

Luiz Felipe Scolari preuzeo je odgovornost za šokantan 7-1 poraz od Njemačke u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Brazilski izbornik jučerašnji je dan opisao kao 'najgori' u njegovom životu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Pamtit će me kao trenera koji je izgubio 7-1, ali znao sam za rizik kada sam preuzimao momčad. Preuzimam odgovornost za ovaj katastrofalan rezultat'', rekao je Scolari koji je 2002. godine odveo 'seleçao' do naslova svjetskog prvaka.

Brazilci ne znaju gdje bi od srama: 'Tražimo oprost od cijelog svijeta!'

Löw: Žao mi je Scolarija, mogu misliti kako se osjeća

Od Brazila ostali samo 'dugmići': Lako im je bilo s Ronaldom i Ronaldinhom...

Brazilski i svjetski mediji: 'Najveća sramota u povijesti!'

''Osoba koja je izabrala postavu, taktiku, bio sam ja. To je bio moj izbor. Moja poruka brazilskom narodu je: "Molim vas oprostite nam na ovakvoj izvedbi". Žao mi je što nismo uspjeli izboriti finale i pokušat ćemo dobiti utakmicu za treće mjesto. I dalje imamo za što igrati'', izjavio je Scolari.

Prethodno potopu od Njemačke Brazil je bio neporažen u 14 utakmica. Iako je igrao bez ozlijeđenog Neymara, Scolari nije želio tražiti isprike.

''Nemojmo pronalaziti isprike u Neymaru.''

Brazil je sinoć pretrpio najteži poraz u polufinalima svjetskih prvenstava i vlastiti najteži poraz u povijesti. Prethodni najveći polufinalni poraz u polufinalima Mundijala pretrpila je Austrija koja je 1954. izgubila upravo od Njemačke sa 6-1. Najteži brazilski poraz prethodno ovoj utakmici datira od 1920. godine kada su izgubili od Urugvaja sa 6-0.

''Trudili smo se, ali smo naletjeli na sjajnu njemačku momčad. Nismo mogli reagirati na zaostatak. Čak niti Nijemci vam ne mogu reći kako se ovo dogodilo, ali zbog njihovih vještina morate to poštivati'', zaključio je brazilski izbornik.

Je li za vas poraz Brazila od Njemačke 7:1 najveći u povijesti?

Ukupno glasova:

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider