Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najluđa noć

FOTO Ludilo i veliko slavlje u Njemačkoj, tuga i neredi u Argentini

Pobjeda Njemačke u finalu Svjetskog prvenstva u Brazilu burno je proslavljena na ulicama njemačkih gradova, dok je poraz 'Gaučosa' izazvao veliku tugu, ali i nemire u Argentini...

U Njemačkoj se slavilo duboko u noć, a prema prvim procjenama na ulicama njemačkih gradova okupilo se više milijuna ljudi. Samo u 'fan zoni' u Berlinu trijumf protiv Argentine i osvajanje četvrte svjetske krune pratilo je oko 300.000 navijača. U navijačkoj zoni u Hamburgu bilo je više od 50.000 navijača, a isto toliko i u Münchenu. Njemački mediji su objavili kako je u Bremenu tijekom slavlja jedan navijač izboden nožem i tijekom noći je preminuo.

FOTO Gotovo je! Njemačka golom Götzea u 113. minuti postala svjetski prvak!

Potez odluke: Evo što je Löw rekao junaku Götzeu uoči ulaska u igru

Čudesnom Neueru Zlatna rukavica, sjajni Francuz najbolji mladi igrač!

Za razliku od slavljeničkog raspoloženja koje je vladalo u Njemačkoj, Argentinu su zarobili tuga i očaj. Navijači su teško podnijeli poraz pa je u Buenos Airesu došlo i do nereda. Dio navijača se sukobio s policijom, a razbijeno je i nekoliko izloga i automobila. U neredima je ozlijeđeno osam policajaca, a više od 50 osoba je privedeno.

Njemačka je u finalnom dvoboju na Maracani u Rio de Janeiru nakon produžetaka pobijedila Argentinu 1-0. Trenutak odluke dogodio se u 113. minuti kada je Mario Götze svladao Sergia Romera. Njemačkoj je to četvrti svjetski naslov čime se izjednačila s Italijom, koja također ima četiri titule. Uspješniji je samo Brazil s pet titula svjetskog prvaka. 'Elf' je bio najbolji i 1990. u Italiji, 1974. pred svojim navijačima, te 1954. u Švicarskoj. Argentina je pak u svom petom finalu upisala i treći poraz. 'Gauči' su bili drugi i na premijernom prvenstvu 1930. u Urugvaju, te 1990. u Italiji kada su također u finalu izgubili od Njemačke.

(Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider