Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao nekoć Goycochea

Skromni junak Romero: Jedanaesterci su pitanje sreće!

Argentina je zahvaljujući Romerovim obranama stigla do svog ukupno petog nastupa u finalu SP-a...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Junak argentinske pobjede u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva protiv Nizozemske, vratar Sergio Romero, koji je u raspucavanju s bijele točke obranio udarce Rona Vlaara i Wesleya Sneijdera, poručio je svojim sunarodnjacima da uživaju.

Argentina na Njemačku u velikom finalu: Romero junak Gaučosa!

"Uživajte u ovim trenucima, i mi ćemo večeras uživati, a od sutra kreću pripreme za finale. Neizmjerno sam sretan. Jedanaesterci su pitanje sreće, to je realnost, a ja sam imao samopouzdanja i sve je ispalo dobro", rekao je Romero.

"Moramo uživati u ovom trenutku. Uživat ćemo večeras, a već se sutra okrećemo finalu. Jako sam sretan zbog svega. Jedanaesterci su pitanje sreće, to je istina. Ali ja sam bio jako samouvjeren i vjerovao sam da mogu obraniti nešto. Sve je na kraju ispalo tako dobro", rekao je Romero, kojeg su u Argentini odmah usporedili s legendarnim Sergiom Goycocheom, koji je u polufinalu 1990. godine također obranio dva jedanaesterca Talijanima i poslao Argentince u finale.

Argentina je zahvaljujući Romerovim obranama stigla do svog ukupno petog nastupa u finalu SP-a, a prvog nakon 24 godine kada je u Italiji izgubila od Njemačke. A upravo će Njemačka biti suparnik Argentine u nedjeljnom finalu na Maracani u Rio de Janeiru. Bit će to treći put kako će se ove dvije reprezentacije sastati u finalu, jer su igrale završni susret i 1986. u Meksiku kada je slavila Argentina sa 3-2.

"Vrlo sam sretan što smo stigli do finala, a sada ćemo vidjeti što možemo učiniti. Kao i uvijek, dat ćemo 100 posto", rekao je argentinski izbornik Alejandro Sabella.

Branič nizozemske reprezentacije Ron Vlaar tijekom igre je bio najbolji igrač na terenu, ali se prilikom izvođenja 11-eraca pretvorio u tragičara, jer je njegov pokušaj zaustavio Romero.

"Prilikom izvođenja nisam bio nervozan, bio sam koncentriran. Morao sam zabiti, ali nisam. Znam da sam odigrao odličnu utakmicu, ali taj pozitivan osjećaj je potisnut neiskorištenim 11-ercem". (Hina/TS))

Klikni i prognoziraj rezultate

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider