Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

FIFA pokrenula postupak protiv Suareza: Prijeti mu suspenzija od dvije godine!

Iz Međunarodne nogometne federacije (FIFA) u srijedu ujutro su potvrdili da su pokrenuli disciplinski postupak protiv napadača urugvajske reprezentacije Luisa Suareza...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaš Liverpoola optužen je da je u dvoboju u kojem je Urugvaj pobijedio Italiju s 1-0 i plasirao se u drugi krug Svjetskog prvenstva ugrizao za rame suparničkog braniča Giorgija Chiellinija. Iz FIFA-e su još u utorak navečer potvrdili da će analizirati izvještaj s utakmice i televizijsku snimku, a nakon što su to napravili, očito su smatrali da je prekršaj dovoljno težak za poduzimanje daljnjih koraka.

Evo što je Suarez rekao o incidentu o kojem bruji cijeli svijet

Talijani bijesne na suca i FIFA-u: Pogledajte što kaže Suarezova žrtva!

''Možemo potvrditi da je otvoren disciplinski postupak protiv igrača urugvajske reprezentacije Luisa Suareza zbog navodnog kršenja FIFA-ina Disciplinskog kodeksa tijekom utakmice SP-a između Urugvaja i Italije. Igrač i(li) Urugvajski nogometni savez su pozvani da iznesu svoj stav i relevantne dokaze do 25. lipnja u 17 sati po brazilskom vremenu'', stoji u priopćenju FIFA-e.

Bude li proglašen krivim, Suarez bi mogao propustiti ostatak SP-a. Maksimalna kazna koju može dobiti je suspenzija na 24 utakmice ili na razdoblje od dvije godine. (TS)

Klikni i prognoziraj rezultate
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider