Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Apsolutna sramota'

Talijani bijesne na suca i FIFA-u: Pogledajte što kaže Suarezova žrtva!

Talijanski branič Giorgio Chiellini izrazio je mišljenje da Međunarodna nogometna federacija (FIFA) neće kazniti urugvajskog napadača Luisa Suareza nakon njegova novog divljačkog ispada...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju 3. kola skupine D na Svjetskom prvenstvu u Brazilu urugvajski su nogometaši pobijedili Italiju s 1-0 i poslali je kući, a sebe lansirali u osminu finala. Jedini je strijelac u 81. minuti bio Diego Godin, ali samo dvije minite ranije se dogodio incident koji će još dugo biti tema svjetskih medija.

Luis Suarez opet ugriza: Pogledajte tragove zuba na ramenu Chiellinija!

ITALIJA - URUGVAJ 0:1: Urugvaj srušio Italiju u velikoj drami!

Po treći put u karijeri Suarez je ugrizao suparničkog igrača, a žrtva mu je ovaj put bio Chiellini. Uzalud je branič Juventusa pokazivao sucu trag ugriza na svome ramenu - Suarez nije isključen, a Chiellini je uvjeren da neće biti ni naknadno kažnjen.

"Bila je to apsolutna sramota. Utakmicu je odlučio sudac, a ako je jedna momčad trebala proći dalje, onda smo to mi. Isključenje Marchisija (pogodio kopačkom u potkoljenicu Egidija Arevala, op. a.) i izostanak crvenog kartona Suarezu odlučili su utakmicu", naglasio je Chiellini.

"Suarez će se izvući jer FIFA želi da njezine zvijezde igraju na SP-u. Baš me zanima hoće li imati hrabrosti iskoristiti video-snimku kao dokaz protiv njega. Sudac je vidio tragove ugriza i nije napravio ništa", dodao je Chiellini.

Prvi put u karijeri Suarez je ugrizao suparnika 2010. kada je još nosio dres Ajaxa. Meta mu je bio tadašnji član PSV-a Otman Bakkal, a Urugvajac je dobio sedam utakmica suspenzije. Drugi se incident dogodio u travnju 2013. kada je Suarez kao član Liverpoola ugrizao braniča Chelseaja Branislava Ivanovića. Tada je kažnjen s deset utakmica zabrane nastupa. 

FIFA najavila istragu

 

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) potvrdila je da će istražiti incident.

"Čekamo službeni izvještaj s utakmice kako bismo prikupili sve potrebne elemente za procjenu slučaja", izjavio je glasnogovornik FIFA-e.

Prema pravilniku krovne svjetske nogometne udruge, igrač može biti kažnjen s maksimalno 24 utakmice zabrane nastupa ili dvogodišnjom suspenzijom. Ipak, najteža kazna dosad na svjetskim prvenstvima je osam utakmica zabrane nastupa, a dobio ju je Talijan Mauro Tassotti kada je 1994. laktom razbio nos Španjolcu Luisu Enriqueu.

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider