Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Srce puno, ali..."

Vida nije izdržao: Rasplakao se i u suzama prokomentirao grandiozni uspjeh

Hrvatski reprezentativci svjesni su velikog postignuća ostvarenog na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali svejedno žale zbog poraza u finalu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski igrači tužni i uplakani, ali ponosni. Teška koraka i umorna lica napuštali su hrvatski reprezentativci stadion Lužnjiki nakon što su u finalu Svjetskog prvenstva izgubili od Francuske 2:4 okončavši Svjetsko prvenstvo na drugom mjestu.

Igrači su bili uplakani i tužni, ali i ponosni, svjesni kakav su podvig ostvarili nakon što je Hrvatska postala najmanja europska zemlja koja je nastupila u finalu SP-a te druga najmanja nakon Urugvaja na svijetu. Mnogi nisu bili niti sposobni za razgovor nakon šokantnog poraza.

"Sretni smo i tužni, veliku smo stvar napravili, ali ipak smo izgubili u finalu. Moramo dignuti glave i ponosno hodati. Naša je najveća pobjeda što smo ujedinili ljude, pokazali smo svijetu tko je Hrvatska. To je najveća nagrada, vrijednija i od zlata," kazao je Vida i počeo plakati.

Nije izdržao, emocije su bile jače.

"Žao nam je što ne nosimo zlato kući tim divnim ljudima..."

Stoper hrvatske vrste naglasio je kako smo u finalu odigrali dobru utakmicu, možda najbolju dosad, ali presudili su nes(p)retno primljeni golovi.

"Pogotovo prva dva gola, ali to je nogomet. Francuzi su zasluženo pobijedili i čestitamo im na tome."

Vida je poručio kako će sada proslaviti svjetsko srebro na dočeku u Zagrebu, a potom po svojim gradovima.

"Prvo Zagreb, a onda moj Miholjac, moja Slavonija. Bit će puno srce, sigurno će opet biti suza... Teško sad mogu pronaći neke riječi", kazao je Vida koji je SP odigrao gotovo bez greške.

Subašić: "Ovaj put mi nismo imali sreće"

Danijel Subašić naglasio je kako su igračima puna srca usprkos porazu.

"Ponekad treba imati sreće, a danas je mi nismo imali. Danas smo odigrali najbolju utakmicu na prvenstvu i izgubili smo, a onda kada smo visili, prošli smo. I to je draž nogometa," kazao je vratar hrvatske reprezentacije dodavši: "Nismo osvojili prvo mjesto, ali smo svi ponosni na ono što smo napravili i što smo prošli."

Subašić je kazao kako im je Dalić nakon utakmice čestitao i poručio kako je na sve igrače ponosan.

"Zahvalio nam je što smo više od 50 dana bili skupa kao jedna obitelj", kazao je Suba koji je u finalu primio četiri gola koliko i na prvih pet susreta.

Lovren: "Veselimo se povratku u domovinu"

Dejan Lovren poručio je kako su Vatreni izgubili na glup način, ali svejedno su ponosni.

"Nemamo za čime žaliti. Dali smo sve od sebe i poginuli na terenu. Čak i kad je bilo 4:1, mi nismo odustajali i vjerovali smo do samog kraja," rekao je Lovren dodavši: "Nažalost, u svakoj utakmici netko mora izgubiti, a ovoga puta smo to bili mi."

Lovren je istaknuo kako je hrvatska reprezentacija u finalu igrala lijep nogomet, ali Francuzi su imali sreće i došli su do pobjede.

"Svi se veselimo povratku u domovinu i dočeku koji se organizira. Jedva čekamo doći natrag i vidjeti naše ljude i naš narod. To će nam dodatno podignuti samopouzdanje", poručio je Lovren.

Vrsaljko: "Suci su odradili dobar posao"

Šime Vrsaljko zahvalio je svima koji su vjerovali u ovu momčad dodavši kako je ovo finale bila tipična utakmica u kojoj ne pobjeđuje bolji.

"Ponosni smo na sve što smo napravili i kako smo predstavili svoju domovinu. Hvala svima koji su vjerovali u nas," poručio je Šime Vrsaljko čestitavši Francuzima na osvojenim svjetskom prvenstvu.

Šime nije želio komentirati suđenje premda je utakmicu obilježio sporan jedanaesterac.

"Ljudi nemojte o suđenju, to je finale SP-a. To je završilo kako je završilo i mislim da su odradili dobar posao."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider