Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za povijest

Vatreni u lovu na zanimljivi podvig: To je uspjelo samo četiri reprezentacije

Hrvatska nogometna reprezentacija u utorak u Rostovu na Donu igra protiv Islanda u trećem kolu skupine D Svjetskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za hrvatsku nogometnu reprezentaciju zasad u Rusiji sve funkcionira perfektno. Vatreni su već nakon dva kola osigurali prolaz u osminu finala Svjetskog prvenstva, a gotovo sigurno će biti i pobjednici skupine D.

I ne samo to. Naime, Hrvatska je blizu zanimljivog podviga koje su uspjele napraviti samo četiri reprezentacije otkako je prije 20 godina u Francuskoj odigrano prvo Svjetsko prvenstvo sa 32 sudionika.

Riječ je o prolasku skupine bez primljenog gola. To je dosad uspjelo tek Švicarskoj na SP-u 2006. (gol-razlika 4:0), Portugalu (7:0) i Urugvaju (4:0) na SP-u 2010. te Argentini na SP-u 1998. u Francuskoj kada su bili u grupi s našom reprezentacijom, Jamajkom i Japanom.

Obrana razuvjerila sve skeptike

Vatreni nakon dva kola imaju dvije pobjede i razliku pogodaka 5:0, a posljednje kolo skupine D donosi ogled Hrvatska - Island u Rostovu na Donu.

U analizama uoči početka Svjetskog prvenstva u Rusiji najviše se sumnjalo u posljednji red Dalićeve momčad, no za sada je sve odlično. Naravno, bilo je i pogrešaka i nesigurnosti, ali sveopći dojam je više nego pozitivan. Zadnja linija je iskusna, svi su zdravi i u dobroj formi.

"Mi smo tako posložili momčad da svi igraju obranu. Od Argentine smo pretrčali šest kilometara više, a protiv Nigerije pet kilometara više. Pokazali smo moć i volju", kazao je Dalić.

Jedini put prema pravom rezultatu

Zanimljivo, u pet službenih nastupa pod Dalićevim vodstvom Vatreni su upisali četiri pobjede i remi uz sjajnu gol razliku 11:1.

"Kada smo ovako kompaktni onda je i Lionelu Messiju teško probiti nas", kazao je nakon utakmice protiv Argentine vratar Danijel Subašić.

Prije četiri godine u Brazilu smo primili šest golova u skupini, u Njemačkoj 2006. smo primili tri gola, baš kao i četiri godine ranije u Japanu i Južnoj Koreji. Na svom prvom i do sada najuspješnijem SP-u u Francuskoj 1998. godine Vatreni su u skupini primili dva gola.

"Svi trčimo i igramo odlično defanzivno, a to je jedini put prema pravom rezultatu", dodao je Ivan Perišić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider