Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neka opet bude sretan!

Vatreni se vraćaju na mjesto sreće: Prekrasan stadion koji će ugostiti finale

Najpoznatiji ruski stadion temeljno je rekonstruiran uoči Svjetskog prvenstva.

Veliko finale Svjetskog prvenstva igrat će se na prekrasnom stadionu Lužnjiki koji je dio velikog Olimpijskog kompleksa. Igra se na umjetnoj travi, a zanimljivo je kako naziv Lužnjiki potječe od poplavljenih livada: upravo zbog toga je 1954. kada je počela gradnja cijeli kompleks izdignut za 50 centimetara, a u tlo je ukopano 10 tisuća drvenih stupova.

No, uoči Svjetskog prvenstva, 2013. godine započela je velika rekonstrukcija. Izgrađen je potpuno novi stadion, a od zadržana je samo krovna konstrukcija i fasada koja je spojena na novu zgradu. Na gradnju je utrošeno 350 milijuna eura, a kapacitet je 80 tisuća i 788 mjesta.

Najveći je to stadion u Rusiji, a naša je reprezentacija na njemu odigrala i polufinale protiv Engleske. Želimo Vatrenima da im ovaj prekrasan stadion bude sretan i u nedjelju protiv Francuske.

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Hoće li Hrvatska postati svjetski prvak u nogometu?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider