Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
neka opet bude sretan!

Vatreni se vraćaju na mjesto sreće: Prekrasan stadion koji će ugostiti finale

Najpoznatiji ruski stadion temeljno je rekonstruiran uoči Svjetskog prvenstva.

Stadion Lužnjiki u Moskvi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Veliko finale Svjetskog prvenstva igrat će se na prekrasnom stadionu Lužnjiki koji je dio velikog Olimpijskog kompleksa. Igra se na umjetnoj travi, a zanimljivo je kako naziv Lužnjiki potječe od poplavljenih livada: upravo zbog toga je 1954. kada je počela gradnja cijeli kompleks izdignut za 50 centimetara, a u tlo je ukopano 10 tisuća drvenih stupova.

No, uoči Svjetskog prvenstva, 2013. godine započela je velika rekonstrukcija. Izgrađen je potpuno novi stadion, a od zadržana je samo krovna konstrukcija i fasada koja je spojena na novu zgradu. Na gradnju je utrošeno 350 milijuna eura, a kapacitet je 80 tisuća i 788 mjesta.

Najveći je to stadion u Rusiji, a naša je reprezentacija na njemu odigrala i polufinale protiv Engleske. Želimo Vatrenima da im ovaj prekrasan stadion bude sretan i u nedjelju protiv Francuske.

U ponedjeljak, od prijepodnevnih sati, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Hoće li Hrvatska postati svjetski prvak u nogometu?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider