Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
majstori, svaka čast

"Otkačena" ekipa iz Livna kamperom stigla u Rusiju podržati Vatrene!

Saša Lugonjić ispatio je naše reprezentativce iz Roščina prema Nižnji Novgorodu, a za njima je krenula "luda" ekipa iz Livna.

Kamper ekipe iz Livna

Hrvatski nogometni reprezentativci ujutro su odradili posljednji trening prije puta u Nižnji Novgorod na utakmicu s Argentinom. Incident s Nikolom Kalinićem je prošlost, a Vatreni optimistično očekuju dvoboj s Messijem i društvom.

Prije četiri godine u Brazilu Mateo Kovačić i Ante Rebić bili su najmlađi igrači na popisu Nike Kovača. Danas su iskusni legionari iz Primere i Bundeslige od kojih Zlatko Dalić ima velika očekivanja. Uoči dvoboja s Gaučosima zauzeli su optimističan gard.

"Osim Messija, Hrvatska ima bolje igrače od Argentine"

"Ne trebamo se mi previše ni bojati Argentine, jer mislim da smo pojedinačno čak i bolji od njih, izuzev Messija. Imamo bolje igrače, ali naravno da ih respektiramo. Odlična momčad, ali gledat ćemo sebe i tako se trebamo ponašati. Mi smo odlična ekipa i trebamo početi gledati sebe, a ne stalno druge", rekao je Kovačić.

"Mi moramo biti kao jedno. Njima je Messi, ajmo reći, 50% ekipe i ako njega dobro blokiramo i ako se budemo branili kao Island svi skupa mislim da imamo velike šanse", kaže Rebić.

I dok je Rebić starter, Kovačić priliku čeka s klupe. Veznjak Reala u tome ne vidi problem.

"Ovo je reprezentacija, mi moramo disati kao jedan i biti potpora. Jednostavno, to je tako, ne može igrati svatko. Izbornik ima svoje odluke s kojima se netko slaže, a netko ne, ali mi smo tu svi radi jednog cilja. Da se borimo za Hrvatsku i da damo sve od sebe i da napravimo najbolji rezultat na ovom svjetskom prvenstvu", rekao je Kovačić.

Pozitivan epilog u utakmici s Argentinom bio bi pravi korak u tom smjeru. Messi i društvo na startu su kiksali protiv Islanda, a Nikolu Jerkana - Dalićevog skauta za Argentince - iznenadila je postava Jorgea Sampaolija.

"Oni su igrali s dva defanzivna vezna igrača koji su vrlo slični po karakteristikama. Igrajući protiv jedne ekipe koja je dosta zatvorena. Njihov izbornik dosta je sklon iznenađenjima, tako da je to bilo jedno iznenađenje. Protiv nas isto možemo očekivati, poznajući Sampaolija, iznenađenja, tako da možemo svašta očekivati", komentirao je Nikola Jerkan, skaut izbornika Dalića za susret s Argentinom.

Kamperom iz Livna došli u Rusiju podržati Vatrene

A od Vatrenih samo najbolje očekuje grupa Livnjaka koja je stigla na posljednji trening u Roščino. Ekipa iz rodnog kraja izbornika Dalića u Rusiju se zaputila kamperom.

"Evo sad smo tu došli posjetiti našeg sugrađanina, izbornika Dalića, našu hrvatsku reprezentaciju. Večeras iz Sankt Peterburga krećemo dalje za Nižnji Novgorod, na utakmicu Argentina - Hrvatska", rekao je Krešimir.

* Koliko će cijela avantura trajati?

"14 dana. Idemo na drugu utakmicu i onda idemo put kući. Svratit ćemo malo do Moskve, obići, vidjeti je dan, dva i nazad za Livno", dodao je Josip.

U Nižnji Novgorod krenuli su s istom željom kao i Vatreni. Neka se i ostvari...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider