Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Cueva tragičar

Danska kaznila neefikasnost Perua i upisala važnu pobjedu: Peru promašio penal

U skupini C, koja se križa s hrvatskom skupinom, Danska je napravila veliki korak prema osmini finala pobijedivši Peru.

Galerija Slavlje Danske (Foto: AFP) Reprezentacija Perua (Foto: AFP) Christian Cueva (Foto: AFP) +4 Peru - Danska (Foto: AFP)

U susretu 1. kola skupine C na Svjetskom nogometnom prvenstvu Danska je u Saransku svladala Peru sa 1-0 (0-0).

Strijelac jedinog gola bio je Yussuf Poulsen u 59. minuti nakon odličnog proigravanja Christiana Eriksena u brzom protunapadu.

Peru je nakon 36 godina ponovno zaigrao na svjetskoj smotri, odigrali su vrlo dobro protiv Danaca, ali su platili danak neiskustvu. Promašili su penal u sudačkoj nadoknadi, promašili su niz prilika, a primili vrlo jeftin gol iz protunapada. Junak dvoboja je bio je Kasper Schmeichel, sin legendarnog Petera, koji je svojim obranama dovodio Južnoamerikance do ludila.

Peruanci su bolje započeli utakmicu i u 11. minuti Flores je prvi zaprijetio snažnim udarcem preko gola, a dvije minute kasnije udarac Carrilla iskosa brani Schmeichel. Danci su u 36. minuti ostali bez Kvista, koji je teže ozlijedio rebra i iznešen je s terena, a njegova zamjena Schone je u 39. minuti uputio prvi opasni udarac za Dance, no peruanski vratar bio je spreman.

U 45. minuti Poulsen je srušio Cuevu u kaznenom prostoru, a gambijski sudac je tek nakon VAR-a dosudio kazneni udarac za Peruance. Jedanaesterac je izveo baš veznjak Sao Paola Christian Cueva i to jako loše - prebacio je gredu.

U 57. minuti Carillo previše oklijeva u situaciji kada je bio sam na deset metara od danskih vrata, a Danci su to kaznili u 59. minuti. Brzu kontru Danaca koju je povukao Eriksen okončao je Poulsen plaisravši loptu pokraj peruanskog vratara.

U 61. minuti Schmeichel brani opasni udarac Floresa, a u 63. minuti je u igru ušao najbolji strijelac Peruanaca Paolo Guerrero, koji je samo minutu kasnije pokušao glavom, ali ravno u danskog vratara. U 69. minuti Farfan ne stiže ubaciti loptu u praznu mrežu, a u 79. minuti Guerrero lukavo pokušava petom, ali i to odlazi pokraj vrata. U 84. minuti nesavladivi Schmeichel skida i udarac Farfana s deset metara, a potom se ističe i peruanski vratar koji čudesno brani šut Eriksena.

Ranije u subotu u prvom susretu ove skupine Francuska je u Kazanu svladala Australiju s 2-1 (0-0). Golove za Francuze postigli su Antoine Griezmann (58-11m) i Paul Pogba (81), dok je strijelac za Australce bio Mile Jedinak (62-11m).

PERU - DANSKA 0-1

Pred 40.000 gledatelja na Mordovia Areni sudio je Bakary Papa Gassama iz Gambije.

Strijelci: 0-1 Poulsen (59)

Promašeni penal: Cueva (Peru, 45+1)

PERU: Gallese - Advincula, C. Ramos, A. Rodriguez, Trauco - Yotun, Tapia - Flores (Guerrero, 63), Cueva, Carrillo - Farfan (Ruidiaz, 85)

DANSKA: Schmeichel - Dalsgaard, Christensen (M. Jorgensen, 82), Kjaer, Larsen - Kvist (Schone, 36), Delaney, Eriksen - N. Jorgensen, Poulsen, Sisto (Braitwhaite, 68)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider