Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Totalna nevjerica

Opet ludilo na samom kraju: Iran autogolom u 95. minuti šokirao Marokance!

Treća utakmica Svjetskog prvenstva u Rusiji bio je ogled Maroka i Irana u sklopu prvog kola skupine B.

Galerija Maroko - Iran (Foto: AFP) Amine Harit (Foto: AFP) Reprezentacija Maroka (Foto: AFP) +4 Reprezentacija Irana (Foto: AFP)

Iran je s 1:0 pobijedio Maroko u trećoj utakmici Svjetskog prvenstva u Rusiji, autogolom postignutim u petoj minuti sudačke nadoknade. Anti-junak Marokanaca bio je Aziz Bouhaddouz koji je ubačaj iz slobodnjaka s lijeve strane skrenuo s prve vratnice skrenuo u vlastitu mrežu.

U prvoj utakmici igranoj u petak Urugvaj je u 89. minuti zabio za pobjedu protiv Egipta da bi Iranci doslovno u zadnjim sekundama stigli do tri velika boda. Slobodno možemo reći, do povijesne pobjede jer ovo je tek drugi put da su slavili u nekoj utakmici na SP-u (prvi put je to bilo 1998. u Francuskoj protiv SAD-a).

Dvoboj nam je ponudio dva različita poluvremena, prvo zanimljivo sa nekoliko dobrih gol-šansi, dok smo nastavku svjedočili jalovoj i nepovezanoj igri.

Većinu prvog poluvremena nogometaši Maroka su dominirali, stvorili su tri dobre prilike, ali u završnici su mogli doživjeti "hladan tuš".

Već u 5. minuti marokanski veznjak Belhanda iz dobre pozicije gađa glavom, ali lopta je završila pored gola. Nova izgledna situacija za Maroko ukazala se u 19. minti. U kaznenom prostoru Irana došlo je do gužve, ali su udarce Benatije i Belhande blokirali iranski braniči.

Marokanski pritisak iznjedrio je još jednu prigodu, Harit u 30. minuti puca iskosa sa deset metara, ali golman Irana je na mjestu.

I onda u završnici poluvremena, u 43. minuti, Iranci su zamalo šokirali Maroko. U polukontri je napadač Azmoun izbio sam pred vratara Munira, koji upijeva sačuvati mrežu.

U drugom poluvremenu ništa se nije događalo sve do 80. minute, kada je marokanski veznjak Ziyech dobro pucao sa vrha kazneog prostora, ali iranski vratar Beiranvand odlično brani.

I kad se očekivalo da će susret završiti bez golova, šok za igrače Maroka u petoj minuti sudačke nadoknade. Iz slobodnog udarca branič Irana Hajisafi ubacio je u peterac, a igrač Maroka Aziz Bouhaddouz glavom je pogodio vlastitu mrežu.

U drugoj utakmici B skupine večeras u 20 sati sastaju se Portugal i Španjolska.

 

MAROKO - IRAN 0:1

MAROKO: Munir, Nordin Amrabat (Sofyan Amrabat, 76), Benatia, Saïss, Hakimi, El Ahmadi Boussoufa, Harit (Manuel da Costa), Belhanda, Ziyech, El Kaabi (Bouhaddouz, 77).

IRAN
: Beiranvand, Rezaeian, Pouraliganji, Cheshmi, Hajisafi, Ebrahimi (Hosseini, 81), Shojaei (Taremi, 68), Jahanbakhsh (Ghoddos, 85), Ansarifard, Amiri, Azmoun.

STRIJELCI: 0:1 Aziz Bouhaddouz (90+5-ag)

SUDAC: Cuneyt Cakir (TUR)

STADION: Krestovski

GLEDATELJA: 63.000

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider