Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Okrenuli mu leđa

Tko je tu izbornik? Messi daje instrukcije igračima, Sampaoli ga pitao može li uvesti Agüera

Marcos Rojo spasio je Lionela Messija, Jorgea Sampaolija, svoje suigrače i cijelu Argentinu, no daleko od toga da stvari funkcioniraju.

Jorge Sampaoli i Lionel Messi (Screenshot Twitter)

U dvoboju 3. kola skupine D Svjetskog prvenstva Argentinci su golovima Messija i Roja ostvarili pobjedu protiv Nigerije i izborili plasman u osminu finala.

Ponovno to nije bila uvjerljiva predstava Argentinaca, koji su se doslovce provukli kroz ušicu igle i protiv Nigerijaca, a 30. lipnja u Kazanju ih čekaju Francuzi.

I dok je Argentina izborila drugi krug, mnogi problemi u toj južnoameričkoj reprezentaciji nisu nestali. Na vrhu popisa i dalje se nalazi izbornik Jorge Sampaoli, koji je uoči utakmice s Nigerijom bio pod velikim pritiskom.

Glasine uoči utakmice govorile su o tome da su se igrači okrenuli protiv Sampaolija, neki čak i zatražili njegovu smjenu, no uspio je preživjeti, ali pitanje je tko zapravo vodi reprezentaciju, izbornik ili najiskusniji igrači predvođeni Leom Messijem?

Jednu od situacija koja bi mogla upućivati na tako nešto vidjeli smo desetak minuta prije kraja utakmice protiv Nigerije, u trenucima dok je rezultat još bio 1:1. Tada je, naime, umjesto lijevog beka Tagliafica u igru ušao Sergio Agüero.

Međutim, u trenucima koji su vodili toj izmjeni čini se da je Sampaoli pitao Lea Messija za dopuštenje. Argentinski izbornik okrenuo se prema Messiju i naizgled upitao: ''Što da radim? Trebam li staviti Kuna?''

Da je Sampaoli samo formalno izbornik, vidjelo se i na poluvremenu, kada je Messi davao instrukcije igračima te ih motivirao za nastavak utakmice, dok je Sampaoli već sjedio na svojoj klupi.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider