Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Stručnjaci se slažu

Suparnici se pribojavaju Hrvatske: ''Do sada, nažalost, izgledaju jako dobro''

Ruski grad sunca dan uoči bitke za polufinale neumorno je prala kiša. No, hrvatskim navijačima nije pokvarila raspoloženje.

Saša Lugonjić i Dion Dublin (GOL.hr)

Igrama Hrvatske na Svjetskom prvenstvu fasciniran je i nekadašnji engleski reprezentativac, a danas stručni komentator BBC-a Dion Dublin. Bivši član Manchester Uniteda i Aston Ville pribojava se mogućeg polufinala s Vatrenima.

''Do sada, nažalost, izgledaju jako dobro. Igraju doista dobar nogomet. Vjerojatno su najimpresivnija momčad koju sam do sada vidio na ovom Svjetskom prvenstvu. Vrlo su konzistentni, igraju jako dobro i nadam se da nećemo morati igrati s vama. Želim izbjeći Hrvatsku", rekao je Dublin.

Ruski navijači smatraju da nakon što su izbacili Španjolsku da bi im protiv Hrvatske trebalo biti lakše. No, kolege novinari ne dijele takvo mišljenje.

''Naravno da je Hrvatska favorit. Imate jednog od najboljih veznjaka na svijetu, Modrića. Razgovarali smo s Aleksandrom Golovinom i kad smo ga pitali tko je za njega najbolji nogometaš na svijetu, rekao je da mu se sviđa Modrić. Ne Cristiano, ne Messi, nego Modrić. Jer stvara šanse, mnogo radi za momčad i doista je sjajan", izjavio je ruski novinar za Dnevnik Nove TV.

A, kakva je Rusija? Što možemo očekivati od utakmice s domaćinom? Kao i Argentinu u prvom krugu, skautirao ih je Nikola Jerkan.

''Oni malo riskiraju. Ne preuzimaju rizik, orijentirali su se na jednu defanzivu s vrlo malo rizika, dosta preskaču igru i orijentiraju se na duge lopte, na špicu koja primi loptu i odlaže ovima koji se priključuju. Najbitnije je da mi budemo pravi. Mislim da imamo kapacitet da možemo odgovoriti na bilo koji način i stil igre", objasnio je Nikola Jerkan.

U to su uvjereni i navijači koji su potegnuli do Sočija. I u glavi već vrte moskovski film. Doduše, navijačima je dopušteno maštati, dok je za igrače važno da su samo u filmu Rusije.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider