Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
čekaju danska ili francuska

Sve što morate znati uoči raspleta natjecanja po skupinama: Hrvatska može biti i druga!

Nakon što je kompletirano 2. kolo skupine D Svjetskog prvenstva u Rusiji pozabavimo se kalkulacijama uoči raspleta.

Skupina D Svjetskog prvenstva (GOL.hr)

Nakon pobjede Nigerije protiv Islanda, te jučeršnjeg veličanstvenog slavlja Hrvatske protiv Argentine, ovo je situacija u našoj skupini D Svjetskog prvenstva u Rusiji.

Hrvatska ima maksimalnih šest bodova i praktički je osigurala prvo mjesto zbog velike gol-razlike! Samo nekim ludim raspletom može pasti na drugo mjesto!

Trenutno je Nigerija druga s tri boda, a treći Island i posljednja Argentina imaju po jedan bod. A borba za drugo mjesto riješit će se u posljednjem kolu.

Hrvatska u teorije može ostati bez prvog mjesta, ali u praksi...

Parovi tog posljednjeg kola su Hrvatska – Island i Argentina – Nigerija. Hrvatska će ostati bez prvog mjesta samo ako izgubimo od Islanda 3:0 i Nigerija pobijedi Argentinu 3:0. Praktički – nemoguće!

A drugo mjesto? Hoće li Argentina zaista senzacionalno ispasti? Argentinci moraju pobijediti Nigeriju. I uz to: nadati se da Island neće pobijediti Hrvatsku. Ili: pobijediti Nigeriju s velikom gol-razlikom, s kojom Island neće pobijediti nas. A sad: što Hrvatskoj zapravo donosi to prvo mjesto?

Prvo mjesto donosi gotovo sigurno - Dansku

Ovo je skupina s kojom se križamo u osmini finala. Kao pobjednici skupine, idemo na drugo-plasiranog. A to je zasad Danska! Da smo završili drugi, išli bismo na prvoplasiranog, a to je zasad Francuska. Razlika u mogućem protivniku ipak je – velika!

Međutim i ovdje se igra još jedno kolo, i još nije sigurno tko će završiti prvi, a tko drugi. U posljednjem kolu igraju Francuska – Danska i Australija – Peru. Ako Danska pobijedi Francusku, ona će biti prva! A Francuska će biti druga i naš protivnik u osmini finala!
Posljednje kolo naše skupine i skupine s kojom se križamo igra se isti dan – u utorak.

Ova druga skupina igra se prije naše, u 16 sati, a naša skupina igra se u 20 sati. Stoga, Francuzi neće znati konačan poredak naše skupine i teško da će kalkulirati na način da je možda bolje pasti na drugo mjesto i ići na Hrvatsku, nego na Argentinu…

Hrvatska kao favorit sve više raste

I za kraj, pogledajte što kažu izračuni kladioničarskih analiza: dokle može Hrvatska?

Naša reprezentacija trenutačno je na sedmom mjestu, a uoči Svjetskog prvenstva bili smo deseti. Prvi favorit je Brazil, pa Španjolska, Francuska… Njemačka je pala na četvrto mjesto! A ispred nas su još samo: Belgija i Engleska.

Praktički možemo sažeti: Hrvatskoj su uoči Mundijala analize predviđale prolazak skupine i ispadanje u osmini finala. A sad nam se predviđa: ulazak u četvrtfinale, što bio bio drugi najveći uspjeh u povijesti naše reprezentacije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider