Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Napadi na Hierra

Španjolci u nevjerici: "Zašto Asensio, a ne Iniesta? Sterilni posjed i prerani kraj!"

Malo je reći kako je razočaranje u Španjolskoj veliko nakon ispadanja njihove reprezentacije od domaćina Svjetskog prvenstva.

Screenshot: Marca.com

Španjolska je ispala sa Svjetskog prvenstva, neće igrati u četvrtfinalu u subotu 7. srpnja u Sočiju što su očekivali svi odnosno velika većina od 45 milijuna Španjolaca.

"Ovo je prerani kraj! Svjetsko prvenstvo za nas je počelo s kontroverzama, a tako je i završilo. Nakon ovakvog raspleta mnoga će se pitanja morati postaviti, prije svih kako je moguće da je reprezentacija koja je posljednje dvije godine bila nepobjediva u Rusiji ovako izgledala", započela je u analizi španjolskog ispadanja od Rusije Marca, nastavivši:

"Nažalost, potpuno pogrešnom se pokazala odluka Fernanda Hierra da od prve minute zaigra s Marcom Asensijom i na klupi ostavi Andresa Iniestu. Mladi igrač Reala nije ponudio takvu izravnost i domete kakve posjeduje Iniesta."

Marca također podsjeća kako je već pomalo frustrirajuće to što reprezentacija Španjolske redovito ispada od domaćina velikih turnira.

"Sve je počelo još 1934. na Svjetskom prvenstvu u Italiji, a posljednji takav slučaj bio je na Euru u Portugalu 2004. godine. Primjera je pregršt, od Južne Koreje 2002., Engleske 1996., Njemačke 1988.," nabrajala je Marca.

AS u svojim komentarima rezonira:

"Bila je to neuravnotežena i potpuno neusklađena reprezentacija nakon što je Julen Lopetegui naprasno smijenjen. Trauma koja je bila posljedica te smjene nije iščeznula u ove četiri utakmice u Rusiji. Gomila posjeda je bila tu, ali bez jasnih planova u napadu."

El Mundo Deportivo također u prvi plan gura privremenog izbornika Hierra.

"Pokušao je pretresti momčad, ali to je učinio uz žrtvovanje Iniesta i izgubljeni nogomet. Bio je to sterilni posjed lopte, bez Inieste ostali igrači nisu znali kud bi s njom, nisu stvarali opasnosti pred ruskim golom."

"Španjolska se srušila na ruski zid i ispala u odlučujućem dvooboju. U igri naše reprezentacije nedostajao je onaj identitet, kao i talent u fazi finiširanja napada kojeg ima Iniesta. Rusija je uspjela sa svojim fizičkim nogometom doći do penala gdje su Koke i Aspas ispali tragičari, a Akinfeev junak", zaključio je katalonski Sport.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider