Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što kaže na utakmicu

Reporter Dnevnika Nove TV Vlado Boban u Rusiji razgovarao s bivšim izbornikom Antom Čačićem

Bivši izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Ante Čačić finalnu utakmicu Hrvatske i Francuske pratio je na stadionu Lužnjiki u Moskvi. Povijesni uspjeh hrvatske nogometne reprezentacije komentirao je gostujući u Dnevniku Nove TV gdje je s njim razgovarao reporter Vlado Boban.

Galerija Vlado Boban razgovarao s Antom Čačićem (Foto: Dnevnik.hr)

„Moramo biti sretni i ponosni što je Hrvatska viceprvak svijeta. Danas je Hrvatska odigrala možda i najbolje otvaranje utakmice, no na našu nesreću sve što je išlo prema golu je ušlo u njega“, kazao je Čačić.

Zahvalio je svima onima koji su doprinijeli da stasa jedna generacija poput ove.

„Ovo je urnebesni uspjeh“, rekao je Čačić.

Na pitanje što je presudilo ovoj utakmici, Čačić je kazao kako je Francuska možda imala teže protivnike, ali manju minutažu nego naši igrači na Mundijalu.

„Mi smo imali tri puta produžetke i mnogo stresnih situacija, energetski smo bili malo potrošeni“, rekao je Čačić.

Naglasio je kako se nikad ne smije zaboraviti što ja ova reprezentacija napravila za našu državu.

„Ne postoji nijedna zemlja koja ne zna gdje je Hrvatska. Svaki naš čovjek diljem zemaljske kugle je danas snažniji i moćniji. Igrači su napravili nevjerojatnu promociju Hrvatske. Krajnje je vrijeme da naši političari shvate koliko sport tome može doprinijeti“, rekao je Čačić.

Upitan za komentare o najavama gradnje nacionalnog stadiona, Čačič je podsjetio kako Hrvatska na predstojećoj Ligi naciji nema gdje ugostiti reprezentacije poput Engleske i Španjolske. Posebno je čestitao izborniku Zdravu Daliću i kazao kako je ova generacija zaslužila ovakav uspjeh.

Ćiro: "Tužan sam jer je sve moglo biti drugačije"

Povijesni uspjeh hrvatskog nogometa komentirao je i legendarni Ćiro Blažević.

"Ovo je njihov najveći uspjeh - jedinstvo Hrvatske. Svi dišemo kao jedno. Mi smo izgubili, ali smo puno dobili. Milijunski auditorij je shvatio da Hrvatska nije slabija, ona je jednako kao i Francuska zaslužila  biti šampion. Dobili smo puno simpatija i još više afirmirali ovu malu zemlju kao jednu sportsku i džentlmensku naciju. Tužan sam jer je sve moglo biti drugačije. Naši dečki su naši heroji i oni i Dalić su zaslužili da im se naklonimo do poda. Nijedno podneblje svijeta ne daje svakodnevno ovakve talente. Mora se napraviti infrastruktura kako naša talentirana mladost lakše doći do poziciju da može braniti boje svoje domovine", kazao je Blažević.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider