Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"ne želim ništa oduzeti francuzima"

Zlatko Dalić gospodski čestitao Francuzima, ali priznao: "Takav se penal ne sudi u finalu SP-a"

Zlatko Dalić podijelio je s novinarima prve dojmove nakon poraza u finalu Svjetskog prvenstva od Francuske.

Zlatko Dalić na konferenciji za novinare (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nakon poraza od Francuske u finalu Svjetskog prvenstva, izbornik Zlatko Dalić odradio je konferenciju za novinare na kojoj je podijelio svoje prve dojmove nakon osvojene srebrne medalje s Hrvatskom.

"Čestitam Francuzima na osvojenoj tituli naslova svjetskog prvaka. Mi smo tužni i ponosni, ali mislim da smo odigrali dobru utakmicu. Presjekao nas je penal nakon kojega je sve bilo teže. Ipak, moramo biti zadovoljni i ponosni na ono što smo ostvarili.

Ostvarili smo najveći uspjeh u povijesti hrvatskog nogometa, ali ostaje mali žal za titulom. No, to je život, to je nogomet. Francuzi nas nisu iznenadili, oni se brane, idu na kontru. Primili smo dva gola slučajna, prvi autogol i drugi penal", izjavio je Dalić za HRT odmah nakon utakmice.

"Takav penal se ne sudi u finalu SP-a"

Nakon odrađenih protokola i razgovora s igračima, Zlatko Dalić otišao je pred novinare i podijelio svoje dojmove.

* Izgledate da ste dominirali, ali stajala su vas pogreške, dva kontroverzne gola.

"Čestitke Francuskoj. Igrali smo dobro, imali smo punu kontrolu, onda se dogodi taj prekid, dobijemo autogol. Izjednačili smo, ali onda onaj penal. Takav se penal ne sudi u finalu SP. Ne želim time umanjiti uspjeh Francuske. U nekim utakmicama smo imali sreće, sada smo imali nesreću. Možda najbolja naša utakmica na SP, ali protiv Francuske se ne smiju raditi pogreške. Jesmo tužni, ali moramo biti ponosni na to što smo napravili"

* Jeste li spremni raditi s Hrvatskom?

"Sada sam spreman za odmor, dva mjeseca je naporno, ali lijepo. Sretan sam zbog svega. Odmorit ću se uzeti malo vremena, ne donosim odluke preko noći. Ne mogu sad razmišljati o tome".

* Što vam je nedostajalo za bolji rezultat? Dokad ste se nadali da možete stići Francusku?

"Nedostajala nam je mala doza sreće, koju smo dosad imali. Primili smo dva gola kada smo dominirali. Nisam gubio nadu do četvrtog gola. Teško je vraćati se nekoliko puta. Igrači nisu posustajali, dali smo taj drugi gol, ponadao sam se, ali teško je protiv Francuske kada primiš četiri gola. Ne može se očekivati da ćeš napraviti dobar rezultat".

Otkrio što je rekao igračima nakon utakmice

* Što ste rekli igračima u krugu nakon utakmice?

"Da dignu glavu gore, da smo dali sve od sebe, da mogu biti ponosni. Da nam je netko ponudio da budemo drugi, to bi bilo za nas fantastično. Ostaje taj žal, što je normalno, bili smo blizu. Bili smo dostojanstveni u pobjedama, moramo biti i u porazu".

* Jeste li zadovoljni što je Modrić dobio Zlatnu loptu?

"Jako nam je drago da je on to dobio. Odigrao je strašan turnir, zasluženo je dobio, to je pohvala za cijelu momčad koja je iznjedrila Luku. Svaka mu čast".

* Što kažete o VAR-u?

"Nemojte da bude da sam nešto negativno rekao o sucu. Poštujemo sucu, on je odradio kako je vidio. Što se tiče VAR, kad je u tvoj korist dobar, kad nije, onda nije dobar. VAR je dobar za nogomet".

* Je li na vas utjecalo ulijetanje na teren?

"Ne mogu to komentirati".

* Hrvatska je najmanja europska zemlja koja je igrala u finalu SP-a. Kakvu imate poruku za ostale male zemlje koje nisu ni blizu takvom rezultatu?

"Na našem autobusu piše 'mala zemlja, veliki snovi'. Treba neki san imati, ne treba odustati. Treba vjerovati, kod 4:1 sam malo vjerovao, nisam bio do kraja poražen. To je život, treba to tako prihvatiti. Zahvaljujemo svim mojim igračima što smo napravili. Ponosan sam na moje igrače i zemlju".

U ponedjeljak, od 10.50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider