Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
dalić otvoreno po tri boda

Ovo je prvih 11 Hrvatske za spektakularno otvaranje SP-a protiv Nigerije: Hrabro, ali riskantno

Hrvatska reprezentacija u subotu u Kalinjingradu igra svoju prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu.

Mogući hrvatski sastav za Rusiju (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska reprezentacija od jučer se nalazi na mjestu prvog okršaja na Svjetskom prvenstvu 2018. U Kalinjingradu, ruskoj enklavi između Poljske i Litve i najbližem nam ruskom gradu, Hrvatska i Nigerija u subotu će odigrati drugu utakmicu prvog kola skupine D.

Treninzi u kampu u Roščinu bili su zatvoreni. Dio koji su novinari mogli vidjeti nije bio dovoljan da se jasno vidi koji će biti udarni sastav Zlatka Dalića na otvaranju SP-a. No već neko vrijeme glasno se špekulira s prvih 11 i kao da neke veće dileme nema.

Nakon što je Vedran Ćorluka zbog ozljede propustio veći dio kvalifikacija za ovo natjecanje, Dejan Lovren zauzeo je njegovu poziciju u obrani u paru s Domagojem Vidom. Stoper Liverpoola posljednjih je mjeseci u zavidnoj formi, a stigao je i u finale Lige prvaka kao prvotimac momčadi Jurgena Kloppa. On je slovio kao siguran starter u Dalićevoj viziji hrvatske obrane, a uz njega će biti Domagoj Vida.

Ćorluka će gotovo sigurno ispasti iz kombinacija, barem za prvu utakmicu protiv brzih Nigerijaca. Brzina nije jedna od jačih strana njegove igre i čini se kako će to biti presudno za Dalićevu odluku.

Milan Badelj je godinama većinom prvotimac Vatrenih, no čini se kako će i on ispasti iz momčadi za ovu utakmicu. Andrej Kramarić u sjajnoj je formi i jednostavno ga svi vide u prvih 11. Izbornik mu je pronašao poziciju iza napadača, iako je nogometaš Hoffenheima u nacionalnom dresu igrao i na krilu te u samoj špici.

Dalić će u vrh napada ipak gurnuti Marija Mandžukića, a na krilima će biti Ivan Perišić desno te Ante Rebić lijevo. Perišić je inače igrao na desnoj strani, pa je moguće da u jednom trenutku u utakmici njih dvojica zamjene mjesta.

Luka Modrić i Ivan Rakitić igrat će na pozicijama koje igraju u Realu i Barceloni. No ovaj put neće imati osigurača. Činit će par zadnjih veznih kreatora igre, ali bez pomagača iza leđa, što je prilično riskantno.

No Dalić je očito odlučio ne riskirati, već napasti Nigerijce. Ovo postava u formaciji 4-2-3-1 izrazito je napadački orijentirana i vrlo će vjerojatno već protiv Argentine Dalić odlučiti nešto promijeniti.

Utakmica počinje u subotu u 21:00 na Baltik Areni u Kalinjigradu.

Vjerojatna postava Hrvatske (4-2-3-1)

Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Modrić – Rebić, Kramarić, Perišić – Mandžukić
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider