Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brazilci oduševljeni Hrvatskom

Novinar GOL.hr-a za ugledni brazilski list: ''Hrvatska raste godinama, a Danska nije novi Portugal''

Brazilci se jako interesiraju za hrvatsku reprezentaciju, a povodom toga razgovarali su s novinarom i kolumnistom GOL.hr-a Ivicom Medom.

Ugledni brazilski list Lance (Screenshot Facebook)

Hrvatska je jako popularna u Brazilu tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji. Povodom toga brazilske dnevne novine Lance objavile su razgovor s dvojicom novinara, hrvatskim i danskim, koji su iznijeli svoje mišljenje o nedjeljnoj utakmici Hrvatske i Danske u Nižnji Novgorodu.

Među intervjuiranim novinarima je i kolumnist GOL.hr-a Ivica Medo, koji smatra da je Hrvatska tehnički puno kvalitetnija od svog protivnika, ali napominje da dobra obrambena postavka Danaca može utakmicu učiniti neizvjesnom.

S druge strane, svoje mišljenje dao je izvjestitelj i komentator BT Copenhagena, Soren Kristensen, koji također smatra kako je Hrvatska favorit, ali i da kvaliteta danske obrane može destabilizirati protivnika.

''Nema teorije da razmišljam kako Hrvatska nije favorit u ovoj utakmici. Danska nije loša momčad jer ima izvrsnu obranu, vrhunskog vratara, veznjake koji su dobri i jednog Eriksena, ali istina je da je Hrvatska individualno puno superiornija, pokazuje to i usporedba po pozicijama'', izjavio je Ivica Medo za ugledni brazilski list Lance te nadodao:

''Tehnička kvaliteta također čini razliku, samo da spomenem tri najveće hrvatske zvijezde Modrić, Rakitić i Perišić. Hrvatska je momčad koja raste godinama. Ta ekipa je već na Euru mogla otići daleko kad je osvojila skupinu u kojoj je bila i Španjolska, ali je onda nesretno izgubila od Portugala koji je stigao u drugu fazu s tri neodlučena ishoda. Dansku ne smatram novim Portugalom, ali to me čini manje euforičnim zbog velikog rezultata protiv Danske. Moja procjena je da će završiti 1:0 za Hrvatsku.''

Njegov danski kolega je ovako najavio utakmicu:

''Utakmice u grupnoj fazi pokazuju da je Hrvatska blagi favorit. Dao bih Hrvatskoj 55 posto šansi, a danskoj 45 posto. Kažem to jer je danska momčad vrlo jaka. Hrvatska je također snažna, ima Modrića i Rakitića. Ako Danska zadrži 0:0 ili čak povede s 1:0, Hrvatska više neće biti favorit. Ono što me brine je da Danska teško postiže pogotke kad se suoči s jačim reprezentacijama, teško više od jednog po utakmici'', zaključio je Kristensen.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider