Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nova dimenzija

Nova TV ispred svih: Prvi put u Hrvatskoj, Svjetsko prvenstvo kakvo niste gledali

Mjesecima se u redakciji Nove TV razmišlja o Svjetskom prvenstvu...

Galerija Uigrana redakcija podijeljena između Rusije i Hrvatske pobrinut će se da ne propustite ni trenutak najvažnijeg sportskog događaja godine (Foto: Dnevnik.hr) Uigrana redakcija podijeljena između Rusije i Hrvatske pobrinut će se da ne propustite ni trenutak najvažnijeg sportskog događaja godine (Foto: Dnevnik.hr) Uigrana redakcija podijeljena između Rusije i Hrvatske pobrinut će se da ne propustite ni trenutak najvažnijeg sportskog događaja godine (Foto: Dnevnik.hr) Uigrana redakcija podijeljena između Rusije i Hrvatske pobrinut će se da ne propustite ni trenutak najvažnijeg sportskog događaja godine (Foto: Dnevnik.hr)

Hrvatska reprezentacija obavlja završne pripreme za Svjetsko prvenstvo u Rusiji, a završnica je priprema i sportske redakcije Nove TV.

Ova reprezentacija definitivno može puno, ova generacija je dosegnula svoj vrhunac, a s druge strane i mi smo, čini mi se, novinarski u najboljim godinama, tako da ćemo i mi puno dati u Rusiji te da ćemo se još dugo, do srpnja zadržati tamo“, ističe Vlado Boban koji će zajedno s kolegom s GOL.hr-a Ivicom Medom pratiti hrvatsku reprezentaciju po gradovima u kojima će nastupati.

Mjesecima se u redakciji razmišlja o Svjetskom prvenstvu. Uz nogometne favorite rade se i navijačke top-liste.
„Uvijek nekako se sve vrti oko Južnoamerikanki, pa ajmo reći onda Brazilke, Argentinke i..., ne znam tko će biti broj tri, možda Peruanke“, šali se Saša Lugonjić koji će pozorno pratiti zbivanja u kampu hrvatske reprezentacije, a koji se nalazi nedaleko od Sankt Peterburga.

Dio ekipe u studiju priprema iscrpne taktičke analize pomoću tehnologije proširene stvarnosti. Taktičke zamisli analizirat će bivši hrvatski reprezentativac Jerko Leko.

„Taktički dio je njegov, moj je tu da mu slažem novinarske rolice i zasad to ide jako dobro“, objašnjava Milan Stjelja, koji je u korak pratio hrvatsku reprezentaciju u prvom dijelu priprema, a gledao je Vatrene uživo i na Anfieldu protiv Brazila.

„Mislim da ćemo biti dobar tandem i mislim da će gledatelji biti oduševljeni ovim načinom prikazivanja“, kaže Jerko Leko, stručni analitičar Dnevnika Nove TV za Svjetsko prvenstvo.

Goran Bortas, voditelj produkcijske grafike na Novoj TV, ističe:
„Prvi put u Hrvatskoj, možda i šire, spojili smo proširenu stvarnost s 'touch screen' aplikacijama i zapravo na taj način ponudili jednu novu dimenziju analize utakmice.

Uigrana redakcija podijeljena između Rusije i Hrvatske pobrinut će se da ne propustite ni trenutak najvažnijeg sportskog događaja godine.

Ana-Marija Vuković, glavna urednica sportske redakcije Nove TV, zaključuje:
„Imat ćemo u svim informativnim emisijama vrlo zanimljive reportaže s lica mjesta, javljanja uživo svakodnevna, i naravno sve će biti obogaćeno analizama.“

Premijerna analiza na redu je već sutra u studiju Dnevnika Nove TV.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider