Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ivica medo iz rusije

Nema slavlja, na Engleze punom snagom: Hrvatska je spremna biti prvak svijeta!

Hrvatska je ostvarila veličanstven uspjeh plasmanom u polufinale Svjetskog prvenstva, ali sve treba učiniti da tu ne bude kraj...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Opet drama nad dramama, šokovi nad šokovima, kidanje živaca i srčanih kapilara. Izgleda da ne može lako, ali ovako je još slađe, ma sto puta slađe. Hrvatska je po drugi put u povijesti u polufinalu Svjetskog prvenstva!

To je već sada veličanstven uspjeh, ali Vatreni ne smiju sad stati, upasti u dokonost, samozadovoljstvo, ne smiju previše slaviti, jer mogu još više, mogu i do kraja, a za to treba štedjeti energiju i biti koncentriran do posljednjeg sučevog zvižduka na turniru.

Polufinale je već za četiri dana, nema se previše vremena za oporavak, a izranjavanu Hrvatsku u Moskvi čeka mlada i poletna Engleska. Treba stisnuti zube, vidjeti tko može, tko je spreman i pokušati zaboraviti na umor. Svaki uzalud potrošeni atom snage može se negativno odraziti na travnjaku. Uspješna rekuperacija bit će od iznimne važnosti, možda i odlučujuća za konačni ishod okršaja s Englezima. Liječnička služba i fizioterapeuti imat će pune ruke posla.

Opet je Hrvatska gubila, pa okrenula i potom primila izjednačujući gol u finišu produžetka. Nije imala ni previše sreće, bila je bolja tijekom 90 minuta, ona lopta Perišića plesala je po gol-crti, ali sve je hrvatska momčad izdržala i na kraju opet pobijedila. To je najbolji pokazatelj da je ova momčad stekla pobjednički karakter, da ne paničari kada protivnik povede, da se ne predaje kada ne ide kako je zamišljeno i da u rukavu uvijek ima novo rješenje. Ako baš moramo izabrati jednog junaka, onda je to ovaj put Domagoj Vida, iako ne bi pogriješili s Danijelom Subašićem.

Dalićeve suze radosnice

 

Izmučeno lice i suze radosnice izbornika Zlatka Dalića na kraju utakmice najbolje pokazuju kakva je to bila nogometna bitka. Možda utakmica nije bila za nogometne sladokusce, ali u ovakvim utakmicama ne umire se u ljepoti, najvažnije je pobijediti i proći dalje. Kako i na koji način, malo je ili uopće nije važno, pamti se samo pobjeda, sve ostalo brzo odlazi u zaborav. Međutim, ne treba bježati od logičnog zaključka da će Hrvatska protiv Engleske morati odigrati bolje ako želi u finale.

Vatreni to sigurno mogu, valjda je u rezervi ostalo još goriva. Jako važnu ulogu odigrat će širina kadra, igrači s klupe dobit će šansu, neki možda i od prve minute, treba vidjeti kakav će biti zdravstveni bilten. Kako god, treba što bolje zaviti rane i izaći na megdan. Hrvatska se može ozbiljno „potući“ s Engleskom i izaći iz tog duela kao pobjednik. Ova Hrvatska spremna je na sve. Spremna je biti prvak svijeta.

Tko će vidjeti finale, Hrvatska ili Engleska?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX